Måndag, 4 mars, 2024 | Dagens namn är: Adrian, Adriana |
 
 

”Nääämen it’s Al Pitcher” fortsätter till våren

Det är nu klart att Al Pitcher ger sig ut på en ny Sverigeturné med ”Nääämen it’s Al Pitcher”. Föreställningen har spelats för fulla hus under hösten och har lovordats av kritikerna.


Uppsala Nya Tidning kallar det för “en skrattfest” och Ystads Allehanda anser att det är “Hysteriskt roligt, Pitcher”.

Al Pitcher hyllas ofta för sin interaktion med publiken och Norrländska Socialdemokraten tycker exempelvis att det är just samspelet med publiken som gör varje ”föreställning till en speciell upplevelse”.

Al Pitcher

Al Pitcher

Nya Wermlands Tidning ser en publik som ”kiknar, hostar och gråter av skratt”. På grund av det stora publiktrycket öppnas det därför upp en vårturné som startar i Stockholm den 11/2 och kommer till städer så som Linköping, Östersund, och Malmö.

Nyzeeländaren Al Pitcher etablerade sig på kort tid som en av Sveriges populäraste komiker. Han flyttade hit 2010 och utsågs redan 2011 till Årets manliga komiker.

”Nääämen it’s Al Pitcher” är hans tredje standup-show på lika många år och för varje år har publiken och hyllningskören växt.

Al Pitcher är en mästare på att snabbt läsa av och följa med i publikens reaktioner och hittar med blixtsnabba vändningar och spontana infall det absurda i det triviala. Han är också skicklig på att hitta märkligheter med det typiskt svenska och driver gärna med sina egna tillkortakommanden i det svenska samhället.

“Nääämen it’s Al Pitcher” handlar om Al Pitchers fascination för svenskar och det är en föreställning med fokus på standup utan något tungt tema. Eller som Al säger själv:
– Alla människor har sina egna problem, de ska inte behöver höra mina också. Jag är en clown, det är mitt jobb att få folk att skratta.

Biljetterna till vårturnén släpptes igår (via Ticnet.se samt lifeline.se) och standup-showen har premiär 11/2 på Rival i Stockholm och därefter väntar föreställningar i ytterligare 3 städer.

Turnéplan “Nääämen it’s Al Pitcher“:


11 februari • Stockholm, Rival

12 februari • Stockholm, Rival

7 mars • Linköping, Konserthuset

14 mars • Östersund, Storsjöteatern 

27 mars • Malmö, Palladium 


Al Pitcher Biografi:


Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland, men började sin standup-karriär i London 1999. Samma år gick han till final i humortävlingen “So You Think You’re Funny” och upprepade bedriften två år senare i både “BBC New Act Competition” och “Daily Telegraph Open Mic Competition”.

Sedan dess har han uppträtt på de flesta komedifestivalerna i engelskspråkiga länder och vunnit flera utmärkelser så som Best Show 2009 vid Leicester Comedy Festival, Director’s Pick 2009 vid Newcastle Comedy Festival och Peoples Choice Award 2009 av Time Out Sydney.

2012 bjöds han in till världens största humorfestival, “Just for Laughs”, tillsammans med bland andra Louis CK, Eddie Izzard och Billy Connolly.

2010 flyttade Al Pitcher till Sverige och har sedan dess snabbt gjort sig ett namn på den svenska standup-scenen. Redan 2011 vann han ”Bästa manliga komiker” på Svenska Standup-galan och året efter gav han sig ut på den hyllade och utsålda ”Fika tour”, som följdes upp av den minst lika framgångsrika ”Påtår tour” 2013.

Parallellt med sina turnéer har Al Pitcher också gett ut humorboken ”Begravda elefanter” (2012), haft ett stående inslag i tv-programmet ”Settman på plats” och gjort ”Al Pitchers Guide to Sweden” i SVT:s talkshow ”Robins”.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]