Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

WARRIOR – musikalen om att ta tag i sitt liv

Måste slå ett slag för den här musikalen, trots att jag inte sett hela och trots att den inte kommer till vårt närområde detta år. Förhoppningsvis till våren, eftersom det är ett ämne som verkligen berör i dessa tider.

Hela rubriken lyder: ”WARRIOR – musikalen om att ta tag i sitt liv istället för att ta sitt liv”.

I ett pressmeddelande kan man läsa följande:

”I dessa tider när vi är mer upptagna av att uppdatera oss på facebook än att höra hur grannen verkligen mår, hur är det då att innanför de stängda dörrarna gå sönder av ensamhet och låta sig bli slagen om och om igen för att få någon form av närhet?

Att låta sig utnyttjas av en annan människa. Att låta någon annan bestämma vem du ska vara eller vad du ska göra. Allt för att inte bli ensam.

Hon är perfekt. Ordningsam. Korrekt. Utåt sett. Men när hon stänger dörren till sitt hem. Där innanför. Då tar alla hjärnspöken över. Då vrider hon sig. Då orkar hon inte finnas till. Inte ensam.

Då rasar hon samman. Och skäms lika mycket varenda gång.”

WARRIOR i korthet:

Så länge hon levt har Liv längtat efter kärlek och att någon ska se henne. Därför låter hon andra använda hennes kropp. Därför står hon ut med våldsamheterna. Därför ursäktar hon alltihopa varenda gång! Men hon orkar inte längre med sig själv. Hon orkar inte vara ensam med ångesten. Hon orkar knappt vakna vissa dagar. Hon ser ingen annan utväg. Det är lika bra att hon gör slut på alltsammans. Men då har hon inte räknat med sig själv…. Ett vrål är på väg upp ur jorden. Ett vrål är på väg från hennes inre. Ett vrål som sliter sönder tid och rum. Hon slåss för sitt liv. Hon är en Warrior. En musikal om att vilja leva med musik av metal, hiphop och klassiskt.

Warrior -  musikalen om att ta tag i sitt liv istället för att ta sitt liv

Warrior – musikalen om att ta tag i sitt liv istället för att ta sitt liv

Du kan se trailern till Warrior här.

Anette Skåhlberg har skrivit manus och låttexter och Claudia Unda har komponerat musiken tillsammans med Christian Bingmark.

Regin står Anette Skåhlberg för och det är hon som tillsammans med Claudia Unda tar oss med på resan ner i djupet av en människa och upp igen.

Föreställningen produceras av Föreningen Changes och S.T.O.P. Teater i samarbete med ABF och Uppsala Kommun.

Musikalen spelas 8-10 december endast som offentlig föreställning i Uppsala på Reginateatern.

Även 14-16 december som både skolföreställning samt offentlig föreställning i Stockholm på Scenen Pipersgatan 4.
Rekommenderad åldersgräns: 15 år

Planeras under våren att turnera runtom i Sverige. Hoppas någon här på konstnärs-Österlen nappar på projektet. Det är verkligen ett ”brinnande” ämne, fråga bara vissa stackars föräldrar och lokförare.

Vad är det för ”monster-samhälle” vi har skapat, där så många väljer att ta sina liv istället för att älska och vårda sina liv. Vad jag vet det enda liv vi får till skänks av våra föräldrar.

Viljan att leva måste verkligen prioriteras före viljan att dö. Hur hopplöst det än ser ut.

Fakta om de medverkande:

Anette Skåhlberg
Prisbelönt författare aktuell med ”Znapp”, sin 30:de barnbok nu i november, guldbaggenominerad filmare med många prisvinnande kortfilmer bakom sig och är i vinter aktuell med långfilmen Johanna. Den är gjord i en enda tagning genom hela Uppsala, där hon både regisserat och skrivit manus samt spelar huvudrollen.

Anette har skrivit manus och libretto till både ”Kär som fan” samt ”Warrior”. Hon är också regissör till båda två och är en av de två skådespelarna i Warrior.

Claudia Unda
Lead singer som turnerat i flera år med olika band och släppt ett antal skivor. Hon har medverkat i otaliga TV-program, där hon haft sångframträdanden och hon var en av medlemmarna i AI som 1999 tävlade i Melodifestivalen.

En uppskattad och bokad showartist med hela världen som arbetsfält. Claudia är kompositör tillsammans med Christian Bingmark till musiken i både ”Kär som fan” och ”Warrior”. Hon är en av de två skådespelarna i ”Warrior”.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]