Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Timoteij släpper sin första singel på engelska

Onsdagen den 28 januari släppte gruppen Timoteij singeln ”Wildfire” och det är deras första låt på engelska. Trion har det senaste året arbetat med att skapa nytt låtmaterial och har nu hittat sitt nya sound.

– Vi känner oss mer laddade och sammansvetsade än någonsin. Wildfire är en stark poplåt som handlar om kraften i att kämpa och finnas vid varandras sida när det känns tufft, säger Cecilia Kallin.

Den nya singeln är skriven av Cecilia Kallin och Bodil Bergström tillsammans med låtskrivare och producenter baserade i Stockholm.

Trion består av fr.v. Elina Thorsell (flöjt), Cecilia Kallin (gitarr) och Bodil Bergström (dragspel).|

Fr.v. Elina Thorsell (flöjt), Cecilia Kallin (gitarr) och Bodil Bergström (dragspel).|© : Artist & Eventbolaget

Resa till Jordanien
Timoteij är precis hemkomna från Jordanien där de tagit foto till omslagbilden och spelat in musikvideo till den nya låten.

– Vi ville ha en dramatisk miljö med varma toner för att avspegla våra känslor till Wildfire. Jordanien var otroligt vackert och kändes helt perfekt, säger Elina Thorsell.

Timoteij blickar framåt
I våras meddelade gruppen att deras kvartett blivit en trio. Medlemmarna strävade åt olika håll och skildes som vänner.

I samma veva avslutades även samarbetet med dåvarande skivbolag, management och bokningsbolag.

Efter ett år av hårt arbete ser tjejerna nu fram emot att ge ut nya låtar och att turnera med sin musik.

– Det har varit ett omtumlande år för oss alla, men mitt i all kaos fann vi ny inspiration. Nu står vi på egna ben och med de nya låtarna känns språkskiftet naturligt. Wildfire är bara början, säger Bodil Bergström.

Tre Timotej Tjejer|

Timotej|© : Artist & Eventbolaget

Kvartetten blev en trio
Enligt uppgifter förra våren så var det ingen konflikt som låg bakom att kvartetten sprängdes.

Violonisten Johanna Pettersson ville hellre satsa på dansen och sin dansgrupp i Skövde och det var ett beslut som växte fram under en längre tid.

Så trots två framträdanden i ¹Melodifestivalen valde Johanna att lämna barndomskompisarna i Timotej och en eventuell utlandskarriär.

De tre kvarvarande tjejerna vill nu satsa på utlandet och har faktiskt varit på väg till Kina två gånger förut. Men det har inte blivit av ännu.

Själv tror tjejerna att det skulle kunna gå bra för dem i Kina. De har också märkt ett stort intresse i Tyskland och Polen.

Wildfire på Spotify

Läs mer om Timotej här

Följ Timoteij på Instagram @bodilbergstrom, @ceciliakallin, @elinathorsell

Fotnot:
¹ Det var 2010 som Timoteij slog igenom i Melodifestivalen och blev rikskända över en natt. Låten hette ”Kom” och den fick flest röster av svenska folket i kvalet och tog sig direkt till final.

De tre kvarvarande tjejerna bandet, Bodil, Elina och Cecilia, var då endast arton år och beskrev det som en ”glädjechock”. I finalen slutade de på en hedrande femteplats.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]