Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

The Cardigans spelar på Liseberg nästa år

Den 1 juli 2015 spelar The Cardigans för första gången på 15 år på Liseberg. Äntligen har det blivit dags igen säger säkert alla fansen.

Det var 1999 som vi senast kunde höra Nina Persson sjunga ”Lovefool”, ”Erase / Rewind” och ”My Favourite Game” från Lisebergs stora scen.

– När den här möjligheten öppnades för oss, fanns det inget att tveka på. The Cardigans är ett av de yttersta bevisen på det svenska musikundret, säger Per Alexanderson, Underhållningschef på Liseberg.

The Cardigans

The Cardigans

När låten ”Lovefool” klättrade till topplaceringar på världens alla listor 1997, låg plötsligt hela kontinenter framför bandets fötter.

Som gäster hos David Letterman och i andra stora TV-shower fick The Cardigans på väldigt kort tid ett monumentalt genomslag i USA.

Och med det numera kultförklarade albumet ”Gran Turismo” från 1998, ”Long Gone Before Daylight” 2004 och ”Super Extra Gravity” 2006, behöll bandet sitt grepp om försäljningslistorna världen över.

Efter att 2012 framfört just ”Gran Turismo” i sin helhet, på det som skulle bli den sista Hultsfredsfestivalen är det så dags för en ny Sverigespelning.
Den enda i hemlandet!

I ett gemensamt uttalande från bandet säger man:

– Vi har spelat en hel del tillsammans de senaste åren och det är om möjligt ännu roligare än tidigare. Det ska bli fantastiskt kul att få spela på Liseberg igen!

The Cardigans spelar alltså den 1 juli, 2015 på Stora Scenen och de är den första stora akten som är klar för Lisebergs sommarsäsong 2015.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]