Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Sista tvåan dök upp i Simrishamn

Det slutade i december 2011. Den allra sista upplagan, för så är det sagt från TV4 ledningen.

Då måste ju helt enkelt Robin Stjernberg bli den sista tvåan någonsin. I vilket fall som helst så dök han upp på Stortorget i Simrishamn, den sista lördagen i mars, tillsammans med gitarristen Philip Schrewelius.

Publiken delade upp sig bland torghandlarnas vårlökar och sättpotatisar med de yngre längst fram, många unga tjejer, och de äldre lite lagom utspridda längre bak. Kanske sammanlagt någonstans mellan 100 till 150 personer som verkade trivas, trots det lite kyliga vädret. Men grabbarna på scenen värmde en småfrusen själ med sitt lite lekfulla, spontana framträdande.

Coola killarna Philip Schrewelius och Robin Stjernberg.|Foto: Sara Nilsson

 En sak är helt säker, killen har en enastående röst som han kan ”leka” med efter behag. Tenorernas trestrukna C verkar inte vara några problem och man får nästan känslan av att här har vi den manliga motsvarigheten till Carola Häggkvist. Inga övriga jämförelser görs dock, inte mer än just röstkapaciteten.

De fem låtarna som avverkades gick alldeles för snabbt, men det skulle ju signeras skivor också. En nog så viktig detalj för att kunna möta fansen öga mot öga. Med rätt management så är jag ganska säker på att Robin har en ljus framtid inom musikbranschen.

 Min personliga favorit med Robin, ännu så länge är väl bäst att tillägga, är ändå Beyoncé’s ”Halo” som han framför med känsla och värme. Även om det lät en aning ansträngt högt däruppe i oktaverna några gånger, vi skyller på det kylslagna vädret, så skulle det vara spännande att få höra Robin sjunga ”Halo” på samma scen som Beyoncé har gjort.

På den stora Glastonbury festivalen i Somerset i södra England höll Beyoncé en konsert 2011 som av vissa har beskrivits som enastående. Själv var jag inte där, men har sett klipp på YouTube med henne och låten ”Halo” i en åtta minuters version. Tusen och åter tusentals med åskådare och där skulle Robin kunna platsa om några år, när han har hittat sin nisch i musikvärlden. Röstmässigt är jag säker på att han skulle låta kanon med en PA-anläggning som den i Glastonbury.

Snart mogen för de riktigt stora scenerna.|Foto: Sara Nilsson

Men som sagt, med rätt uppbackning och låtskrivare så spelar det ingen roll vad Alexander Bard tycker om Robins klädval och scennärvaro. För med den rösten så blåser han av Alexander hans Gestapo rock och får knästrumporna att dansa rumba, av från hans ben och kråsskjortan att dansa twist runt biljardbollen som sitter där på halsen för att till slut blåsa allt till fanders. Eller varför inte, till Glastonbury i Somerset/England. Alexander Bard har ju varit på den typen av scener förr.

Arrangemanget var gjort i samarbete mellan Simrishamns Köpmannaförening och Ystads Allehanda.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]