Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Metallica spelar på Ullevi nästa sommar

Arrangören Live Nation offentliggjorde igår att Metallica kommer till Göteborg för en exklusiv konsert på Ullevi lördagen den 22 augusti 2015. Biljetterna släpps tisdagen den 2 december kl 09.00.

– Jätteroligt att James Hetfield och bandet för tredje gången återkommer till Ullevi och Göteborg. Metallicas besök gör tillsammans med redan bokade One Direction, Foo Fighters och Summerburst att musiksommaren 2015 på Ullevi blir mycket stark, säger Got Events vd Lotta Nibell

Metallica in action

Metallica in action


I ett pressmeddelande från Live Nation kan man läsa följande:

Det står nu klart att fyra år efter den slutsålda och hyllade succékonserten på Ullevi 2011 återvänder ett av världshistoriens största rockband till Göteborg och till platsen där de fyra år tidigare bjöd Göteborgarna på en storslagen och otroligt mäktig konsertupplevelse.

Konserten sommaren 2011 (som de gjorde som en del av Big 4-paketet med Slayer, Megadeth och Anthrax) sändes live i SVT. Under Metallicas del av sändningen satt hela 733.000 personer bänkade och tittade.

Det är uppenbart att Sverige älskar Metallica, precis som det är uppenbart att kärleken är besvarad. Vi är enormt taggade och glada över att få hälsa James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo tillbaka till Ullevi för en explosiv konsertkväll vi sent kommer glömma.

Tidigare konserter med Metallica på Ullevi

2011-07-03, Metallica/The Big 4, 55 696 besökare

2004-05-30, Metallica, Ullevi, 55 802 besökare

Som sagt; biljetterna släpps den 2 december och det gäller att vara på tå om du ska få tag i någon biljett.

Det lär garanterat bli utsålt som på tidigare konserter.

Här är en länk till en video på Youtube när James Hetfield knallar in på ”Guitar Center” i San Francisco och berättar om hur allting började. Plus lite gitarrlir. Lyssna gärna cirka 7:05 in i klippet.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]