Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Mer om PressPlayToGive

Ett av världshistoriens största popband, ABBA, har sedan 1979 skänkt intäkter från låten Chiquitita till det livsviktiga arbetet som genomförs av FNs barnfond UNICEF. För att sprida ABBA:s låt vidare och ingjuta nytt liv i gruppens samarbete med UNICEF, bjuder ABBA The Museum in nya välkända artister att tolka låten.

Några röster om projektet

Laleh / Chiquitita|Omslag:  Laleh

Laleh / Chiquitita|Omslag: Laleh

Laleh: ”Jag tycker väldigt mycket om låten och texten, så det kändes väldigt naturligt för mig att göra den.”

”Men även om det är en spännande process att producera och göra musik, så blir det än mer meningsfullt när musiken får vara med och delta i något som kanske kan göra någon direkt nytta.”

”Förhoppningsvis kommer vi kunna bidra med något genom intäkterna men framförallt genom att låten i sig kanske kan skänka lite hopp och uppmuntran för den som behöver det.”

Agnetha Fältskog: ”På sitt eget personliga sätt har begåvade Laleh gett oss en helt ”ny” Chiquitita.”

”Med en röst som uttrycker så mycket nyanser av glädje, sorg och mer därtill. Ett fantastiskt fantasiarrangemang, man dras bara med…”

Mattias Hansson, vd för ABBA The Museum: ”Vi hoppas att givandet via musiken blir en naturlig del av vardaglig medmänsklighet över hela världen. Musiken – sången – är en synnerligen lämplig budbärare av detta budskap.”

”Därför hoppas vi se fler artister spela in Chiquitita och för detta ändamål gör vi i ordning Polarstudion på museet så att det går att spela in låten där.”

Varje gång någon köper Chiquitita på skiva, varje gång låten spelas på radio, varje gång sången laddas ner från nätet, varje gång någon njuter av melodin – och den tänkvärda texten – då går ett viktigt bidrag direkt till UNICEF. Ett musikens bidrag.

Om Laleh:

Laleh Pourkarim föddes i Iran av demokratiska aktivist-föräldrar. Familjen bodde gömd innan de flydde. Först till Azerbajdzjan och sedan till Minsk, där Laleh har minnen av den sovjetiska misären.

När Laleh var nio år valde Pourkarims att flytta till Sverige (familjehistorien säger att hennes mamma valde Sverige för att hon var ett fan av ABBA), där Laleh tillbringade flera år inklämd i ett hus med andra politiska flyktingar.

Laleh vet av egen erfarenhet att många av världens barn lever ett hårt utsatt liv och behöver den hjälp och det stöd som UNICEF och andra kan ge.

På ABBA The Museum finns också en alldeles ny avdelning som visar den sagolika historien bakom Chiquitita, en sång som redan hittills sett till att hundratusentals barn blivit vaccinerade, fått gå i skola och fått rent vatten.

Gör något bra i dag. Spela sången nu! Läs mer på pressplaytogive.com eller abbathemusuem.com.

Varje gång låten spelas gör du en insats för världens barn.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]