Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Fyra svenska skivtips januari 2015

Albin feat. DMA – ”Frank”.

albin_feat_dma_frank_150x150

Albin feat. DMA släpper nya singeln och EP:n ”Frank”. Efter förra årets succé med hitlåten ”Din Soldat” och ledmotivet till nya Jönssonliganfilmen är Albin nu mer aktuell än någonsin.

I lördags äntrade han scenen på P3 Guld-galan för att uppträda med nya singeln Frank. Denna gång featuring DMA som är Mattias Andréassons artistnamn.

”Detta är den mest personliga texten jag någonsin har skrivit så det känns mäktigt att släppa den som singel. Det är en rolig utmaning att få följa upp med något helt annat än vad folk kanske förväntar sig.” säger Albin.

I P3 Guld-galan är Albin även nominerad i kategorin Årets Låt för ”Din Soldat” feat. Kristin Amparo. ”Din Soldat” är även nominerad i Grammis 2015 och i Kingsizegalan i samma kategori – Årets låt!

Spotify.

iTunes

WiMP

Skivbolag: Universal Music

Martina Edoff – ”Before I Die”.

| : Tallee Savage

| : Tallee Savage

Martina Edoff är aktuell med nya singeln ”Before I Die”.

Det är Martinas tredje singel från hennes självbetitlade album.

Martinas album släpptes i höstas och har fått ett varmt mottagande i Sverige.

Singeln ”Before I Die” handlar om att ta vara på sitt liv och leva det fullt ut.

Det är en kraftfull låt som även den krävde en video för att förstärka sitt budskap.

Videon till ”Before I die” är gjord i Göteborg av ”11Frames Productions”.

Regissör är Jose Pascual och hans medarbetare som också ligger bakom videor till band som Hammerfall, Crucified Barbara, Sister Sin m fl.

Tillsammans med filmteamet och musikerna Nalle Pålsson (bas) Stefan Bergström (gitarr) Snowy Shaw (trummor) har Martina skapat precis den glada energi som låten förmedlar.

Mest känd är Martina för att under flera år varit körsångerska bakom bla Dr Alban och E-Type, även om hjärtat alltid har funnits i rockmusiken.

1999 startade Martina ”The Poodles” med sin dåvarande pojkvän.

Mer info om Martina Edoff

Skivbolag: MRM Production

Roger Rönning – ”Vi lägger pussel”.

 : Gerd Persson

| : Martin Lundström

Roger Rönning släpper ett nytt album ”Vi lägger pussel” den 25 februari 2015. Men titelspåret släpps redan nu som singel.

Titeln, ”Vi lägger pussel”, är karakteristisk. Här finns Rogers ömsinta iakttagelser av sina medmänniskors (och sina egna) försök att få livets olika beståndsdelar att gå ihop.

När hans generationskamrater började varva ner och snegla mot soffan, upplevde Roger Rönning för sex-sju år sedan en kreativ nytändning som artist och låtskrivare.

Sångerna bara kom till honom, i ett aldrig sinande flöde. Vissa kom för att bearbeta förluster, andra för att dela med sig av lyckliga stunder.

Många av dem tillhörde de starkaste han hade skrivit. Sedan 2009 har han, i relativt tät följd, släppt tre album med nyskrivet material. Både akustiskt och med fullt band. Både CD och vinyl.

Mer info om Roger Rönning

Skivbolag: PRM Records, Border Music

Simon Erics – ”Waiting for the Sun”.

simon_erics_waiting_for_the_sun_150x150

Simon Erics släpper sommarplåga redan i januari.

Det senaste tillskottet på producenthimlen stavas Simon Erics. Erics är just nu aktuell med sin debutsingel, ”Waiting for the Sun”, på Warner Musics nystartade etikett Giant Records.

Simon Erics har under flera år turnerat runtom i Europa och är en mångfasetterad musiker som skriver allt själv från grunden.

Själv beskriver han sin låtskrivarprocess som något som oftast tar form med en enkel slinga på gitarren och därefter får eget liv.

”Waiting for the Sun” har skrivits av Simon Erics och producerats tillsammans med Fabian Ruben. Nyligen släpptes även en lyric-video till låten.

Spotify

iTunes

Skivbolag: Warner Music Sweden


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]