Fredag, 15 oktober, 2021 | Dagens namn är: Hedvig, Hillevi |
 
 

Countrystjärna är död

Countrystjärnan Mindy McCready är död. Vid halvfyra tiden på söndagseftermiddagen fick polisen i Heber Springs, Arkansas larm om skottlossning från adressen 1132 Fox Chase Drive.

När polisen anlände hittade man Mindy McCready död, liggandes på golvet, i vad som ser ut att vara ett självmord. Det var grannarna som larmade polisen när de hörde två skott, enligt tidningen Marin Independent Journal (marinij.com).

Det första skottet dödade hennes hund och sedan förmodas det att hon vände vapnet mot sig själv och avfyrade det dödande skottet. Kroppen ska obduceras på Arkansas State Crime Lab.

McCready har haft stora problem med missbruk och depressioner. Hon har varit på rehabkliniker flera gånger, 2005 och 2008, och medverkade 2010 i VH1:s TV-såpa ”Celebrity Rehab with Dr. Drew.”

Mindy McCready 1996

Mindy McCready 1996

1996 breakade hon riktigt ordentligt när hon gick från att vara en 20-årig karaokesångerska till en fullfjädrad countrystjärna med albumet ”Ten thousand angels”.

Titellåten nådde plats sex på Billboards countrylista men låten ”Guys Do It All the Time” från samma album nådde ända högst upp, vilket också blev hennes enda listetta.

Det blev fem studioalbum, elva låtar på Billboards countrylista, flera kändisförhållanden (Roger Clemens, baseball och Dean Cain, skådis) och två söner (Zander 6 år och Zayne 10 månader).

Men depressionen tog ändå överhand och till slut orkade hon inte längre stå emot de mörka tankarna.

Efter flera tidigare försök att ta sitt liv så tystnade igår eftermiddag sången från Mindy McCready för evigt.

På sin egen veranda, med barnen bortlämnade, så följde hon sin livskamrat och själsfrände skivproducenten David Wilson.

Han dog den 13 januari 2013 efter en ”trolig självförvållad skottskada”, vilket är den officiella terminologin för ett troligt självmord. Detta var alltså för bara en dryg månad sedan. Tillsammans hade de sonen Zayne tio månader gammal.


Fakta:

Födelsenamn: Malinda Gayle McCready
Född: 30 november, 1975
Födelseplats: Fort Myers, Florida, USA
Död: 17 februari, 2013 (37 år)
Dödsplats: Heber Springs, Arkansas, USA
Yrke: Sångerska
Aktiva år: 1995–2010
Skivbolag: BNA Records, Capitol Records Nashville, Iconic Music
Barn: Zander (25 mars, 2006). Fader: William Patrick ”Billy” McKnight, sångare
Zayne (9 april, 2012). Fader: David Wilson, skivproducent


Discography:

Datum Titel Skivmärke Billboard Country
30 april, 1996 Ten Thousand Angels BNA Records 5
4 november, 1997 If I Don’t Stay the Night BNA Records 12
14 september, 1999 I’m Not So Tough BNA Records 17
26 mars, 2002 Mindy McCready Capitol Nashville 29
23 mars, 2010 I’m Still Here Linus Entertainment 71
Samlingsalbum
Datum Titel Skivmärke Billboard Country
12 oktober, 1999 CMT Girls’ Night Out BNA Records 30
11 januari, 2000 Super Hits Sony BMG 46
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]