Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Bob Dylan släpper nytt album

I ett pressmeddelande från Columbia Records och Sony Music meddelas det att Bob Dylans nya studioalbum ”Shadows In The Night” släpps den 3 februari 2015. Med tio spår producerade av Jack Frost är detta Bob Dylans 36:e studioalbum och hans första album med nyinspelad musik sedan albumet ”Tempest” kom 2012.

Såhär säger Bob Dylan själv om det kommande albumet:

”Det var ett verkligt privilegium att göra detta album. Jag har velat göra något sådant här under en lång tid, men har aldrig varit modig nog att närma mig dessa orkesterarrangemang och skala ner dem för ett 5-manna band. Det är nyckeln till dessa inspelningar. Vi kände till dessa låtar väldigt väl. Allt är inspelat live. Kanske en eller två tagningar. Inga overdubbs. Inga sångbås eller hörlurar. Albumet är för det mesta mixat som det spelades in. Jag ser inte mig själv som tolkare av dessa låtar på något sätt. De har tolkats tillräckligt och nu hamnat i glömska. Vad jag och mitt band i grunden gör är att lyfta upp sångerna ur graven och låter dem åter se dagens ljus.”

Columba Records ordförande Rob Stringer förklarar:
”Det finns inga stråkar, blås eller körsång som ofta finns på album med standards. Istället har Bob lyckats hitta ett sätt att ingjuta dessa sånger med nytt liv och samtida relevans. Det är ett alldeles lysande album och vi är oerhört glada över att presentera det för världen mycket snart.”

Bob Dylan har hittills sålt 125 miljoner skivor världen över och mottagit ett flertal Grammy utmärkelser.

dylan_shadows_225x225

Låtlista för ”Shadows in the night”

1. I’m A Fool To Want You
2. The Night We Called It A Day
3. Stay With Me
4. Autumn Leaves
5. Why Try to Change Me Now
6. Some Enchanted Evening
7. Full Moon And Empty Arms
8. Where Are You?
9. What’ll I Do
10. That Lucky Old Sun

Ni har väl inte missat Fredrik Wikingssons ensamkonsert med levande legenden Bob Dylan? Då måste du se den märkliga händelsen. Wikingsson är rejält tagen efteråt.

Den blev internationellt uppmärksammad och visades i medier i nära 80 länder och Fredrik Wikingsson intervjuades bland annat av ”Rolling Stone Magazine”.

Konserten lanserades som finalavsnittet i webbserien Experiment Ensam som producerades av produktionsbolaget ”Thelma & Louise”.

Klippet hittar du här. OBS! Först kommer 20 sek. trailer som du kan hoppa över.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]