Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Global Game Jam 2015

Dataspel kommer att byggas i ett 48 timmars programmeringsmaraton på Tekniska museet i Stockholm. Museet är en av arenorna för Global Game Jam 2015, där vanliga besökare kan titta på och testa när nya spel växer fram.

På Tekniska museet i Stockholm pågår just nu Digital Revolution (25 oktober 2014 – 30 augusti 2015), en interaktiv upplevelse av digitalt skapande inom konst, musik, film och dataspel.

Under två dygn i januari blir museet dessutom platsen för intensiv spelutveckling. Den 23-25 januari stänger hundratusentals programmerare och speldesigners från hela världen in sig för att deltaga i Global Game Jam 2015.

global_game _jam_2015

Global Game Jam 2015 – tillfälle för både nybörjare och erfarna spelprogrammerare att mötas.

Det är ett 48 timmars programmeringsmaraton som pågår dygnet runt på hundratals olika ställen i världen. Tanken är att de ska skapa framtidens dataspel.

På Tekniska museet kan besökare se programmerare och designers arbeta och vid vissa tillfällen dessutom få provspela de rykande färska spelen.

Redan 14 januari kl 18 värmer Tekniska museet upp med Nördcafé på temat speldesign och Game Jam. Här kan nyfikna nybörjare träffa vana spelskapare för att få inspiration och lära sig att komma igång med spelutveckling.

Läs mer om Digital Revolution.

Fakta:

Global Game Jam är världens största spelhackaton. Det är ett tillfälle för både nybörjare och erfarna spelprogrammerare att mötas upp, bilda grupper och förverkliga sina egna speldrömmar.

Det pågår varje år under samma två dygn på olika platser över hela världen, med start på fredagseftermiddagen och avslutning på söndagen. Däremellan pågår idéarbete, design, programmering och användartester.

Mer information hittar du här: www.globalgamejam.org


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]