Torsdag, 25 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

Emil! – en lekutställning på Kulturen i Lund

Emil i Lönneberga och hans värld flyttar in på Kulturen i Lund. Det blir en lekutställning för yngre barn med spring i benen, men den visar också Björn Bergs originalillustrationer till Emil-böckerna.

Efter succén med lekutställningen ”Alfons Åberg fyller år!” från 2012 har Kulturen i Lund ännu en gång skapat en utställning där barnen får leka.

De får uppleva miljöer som de känner igen från Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga. Som till exempel snickarboden, Katthultsköket och visthusboden.

De får klättra, känna på saker, klä ut sig till Emil eller Ida och använda sin fantasi i samspel med andra barn. Den som vill ta det lugnt kan slå sig ner och läsa en saga vid bron.

Emil kommer... |©  : Björn Berg/Bildmakarna Berg

Emil kommer… !|© : Björn Berg/Bildmakarna Berg

På väggarna i utställningen kommer det att hänga originalillustrationer av Björn Berg. När han fick uppdraget att teckna Emil använde han sin egen busige son Torbjörn som förebild och nu har Torbjörn Berg gjort scenografin till Kulturens utställning.

Emil i Lönneberga utspelar sig i Småland runt sekelskiftet 1900. Det är en tid som här på Kulturen även skildras i Bosmålatorpet i friluftsmuseet.

När om Emil!:

Invigning: Lördagen den 14 februari kl 14–15.

Utställningsperiod: 14 februari–31 augusti 2015.

Var om Emil!:

Plats: Kulturen, Tegnérplatsen i Lund.

Om Kulturen i Lund:

Kulturen är två kvarter i centrala Lund fyllda av kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer som du kan besöka. Stig in i våra hus och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet.

Du kan också välja bland ett tjugotal utställningar – från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till samtiden, från lokal kultur till världskultur.

Dessutom har vi programverksamhet för alla åldrar. Verksamheten grundades av Georg Karlin år 1882 och drivs sedan dess av en ideell förening, med verksamhetsbidrag från Lunds kommun och Region Skåne.

Förutom friluftsmuseet i Lund har Kulturen även flera andra besöksmål, t ex Kulturens Östarp, Tegnérmuseet och Hökeriet.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]