Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar”

En recension av boken ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” skriven av Lucy Dillon. Det handlar om huset ”Four Oaks” med det tillhörande hundstallet ”Ensamma Hundhjärtans klubb”.

Det här är den första boken som jag läst av ovanstående författare. Varför jag blev nyfiken på denna bok och de 2 som följer var nog till att börja med omslaget.

Förlag: Bonnier Pocket

Förlag: Bonnier Pocket

Eftersom jag tycker om hundar så var det en levande och tilltalande bild som fick mig intresserad.

Lucy Dillon skriver väldigt målande och med inlevelse om invånarna i det lilla samhället Longhampton, England. Och om huset ”Four Oaks” med tillhörande hundstall som Rachel, bokens huvudperson, ärver av sin moster.

Det är tack vare hundarna som Lucy skickligt sammanför bokens olika gestalter. Och de problem som de ställs inför.

Johnny och Natalie är lyckligt gifta men deras kärlek sätts på prov när de planerar att skaffa barn men det inte går som de tänkt.

Även hur livet kan vara för nyskilda Zoe och hennes små pojkar Spencer och Leo samt hennes ex David, att få tid och pengar att räcka till.

Jobba och samtidigt ta hand om en liten valp. Och hur svårt det kan vara för barn som tror att det är deras fel att föräldrarna skilt sig.

En annan av huvudpersonerna i boken är Megan. Hon är den som bor på ”Four Oaks” och ser till så att allt flyter på som det gjorde när Rachels moster Dot bodde där.

Båda har/hade ett stort hjärta för alla hemlösa hundar som hittas och tas omhand av hundstallet ”Ensamma Hundhjärtans klubb”.

Vi får följa Rachel när hon lämnade sitt glamorösa PR-konsult jobb samtidigt som hennes älskare lämnar henne efter 10 år tillsammans.

Från storstan till landet. Från lyxiga kläder till oömma hundarbetskläder. Hennes bekymmer att få pengarna att räcka till.

Sätta sig in i att överhuvudtaget ha EN hund. Hon är ingen hundmänniska alls. Hennes möte med veterinär, läkare och volontärer som gör allt vad de kan för hundarna.

Hennes kärlek till Gem, hunden som hade varit moster Dots. Och allt som händer när Natalie, Johnny, Zoe, Bill, Megan, George och Rachels vägar möts.

En trovärdig story med massor av kärlek och även om problem. Men problemen är till för att lösas.

Det är en bok som både värmer och framkallar tårar. En episod som jag vill lyfta fram är när de hade ”öppet hus”.

En mycket gammal dam med en malteserterrier kom fram till Rachel och gav henne en tjugopundssedel och ett sponsorformulär med orden:
– Jag kan inte ge så mycket men det är för att köpa grisöron åt hundarna. Jag fick min Kipper av Dot och han är den bästa vän jag någonsin haft.

Damens ögon bakom de tjocka, bifokala glasögonen blev blanka. Det var fantastiskt. Inte bara för hundarna utan för ensamma människor som jag.

De fick ett hem och en trevlig korg att ligga i, men vi fick sällskap och någon som lyssnade på oss. Det kan inte värderas i pengar.

Det var som om Dot visste precis vad gamla människor behöver. Så smällde hon med tungan åt sin hund och gick vidare….

Denna bok rekommenderas varmt och får <°))))><     <°))))><     <°))))><     <°))))><

Finns som pocket, inbunden och ljudbok.

Omslag: Norma

Bilder: Plainpicture samt Masterfile


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]