Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

Boktips februari 2016

Den sköna våren är i antågande och så småningom den ännu skönare sommaren. Tillhör du dom som inte tvunget måste ha inbundna böcker utan läser för innehållets skull så kommer här lite tips på kommande nyheter från Sveriges största pocketboksförlag Månpocket.

Här finns nyheter från bl.a. Caroline Eriksson, Camilla Grebe, Ian Rankin, Stephen King och en intressant bok om det snart trettioåriga gamla olösta Palmemordet av Gunnar Wall. Böckerna finns i butik från den 11 februari.

Älskaren från huvudkontoret

| : Miroslav Sokcic[/caption]

| : Miroslav Sokcic

Kortfattat:
Emma har en älskare. Jesper är allt hon drömt om och lite till. Det finns bara ett problem – han är hennes högste chef: en opraktisk, men oemotståndligt kittlande omständighet.

Så försvinner han, lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en kvinna bestialiskt mördad i hans bostad.

Omdöme: ”I mitt tyckte är det precis såhär en spännings- eller kriminalroman ska skrivas år 2015. Älskaren från huvudkontoret är helt klart en av årets bästa böcker och har du inte redan läst den så gör det genast!”

Betyg 5/5. Johannas Deckarhörna

Författare: Camilla Grebe

ISBN: 9789175035116

Sidor: 491

Bokförlag: Månpocket

De försvunna

|©  : Bonnierförlagen

: Bonnierförlagen

Kortfattat:
En solig sensommarkväll åker Greta, Alex och dottern Smilla ut till ön. Greta stannar i båten medan de andra två går iland. De kommer inte tillbaka. Greta letar och ropar, men kan inte hitta Alex och Smilla.

Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta ner i en avgrund av förvirring och mörker. Ingenting är som det först verkar i denna oförutsägbara spänningsroman.

Omdöme: ”Spännande till sista sidan””
Amelia

”Galet spännande … förvirrande, omskakande och obehagligt trovärdig”
Året runt

Författare: Caroline Eriksson

ISBN: 9789175035253

Sidor: 240

Bokförlag: Månpocket

Mr Mercedes

| : Miroslav Sokcic[/caption]

| : Miroslav Sokcic

Kortfattat:
En kall morgon plöjer en ensam förare i en stulen Mercedes rakt genom en människohop. Åtta människor dör, femton skadas. Den nypensionerade kriminalaren Bill Hodges kan inte släppa fallet.

Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Han inser att ”Mr Mercedes” kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan.

Mr Mercedes är Stephen Kings första renodlade thriller och en hyllning till den hårdkokta noir-genren.

Omdöme: ”Oavbruten spänning och en rad underhållande personporträtt. Perfekt semesterläsning!”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Författare: Stephen King

ISBN: 9789175035154

Sidor: 429

Bokförlag: Månpocket

Helgon eller syndare

| : Amy Rodchester / Désirée Molinder, [/caption]

| : Amy Rodchester / Désirée Molinder,

Kortfattat:
När en kvinna hittas medvetslös i sin bil är det mycket som tyder på att det inte var någon olycka och kommissarie John Rebus tilldelas fallet.

Samtidigt tas ett gammalt fall upp där Rebus och hans kollegor blev misstänkta för korruption. Det förflutna är på väg att komma ikapp dem och inte bara visa vad som hände utan också vem Rebus egentligen är.

Vem är helgon och vem är syndare? Och kan det någonsin ändra sig?

Omdöme: ”Det är alltid en litterär lycka att få möta Rankins John Rebus i Edinburghs olika miljöer.” Nerikes Allehanda

”Ian Rankin är en pålitlig institution när det gäller kvalitetsdeckare. Hans senaste Helgon eller syndare är inget undantag.” Upsala Nya Tidning

Författare: Ian Rankin

ISBN: 9789175035239

Sidor: 393

Bokförlag: Månpocket

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

| : Emma Graves[/caption]

| : Emma Graves

Kortfattat:
Anette Grankvist är ensamstående mamma utan barn, jobbar på Mat-Extra och bor i staden som Gud glömde. När dottern flyttar hemifrån upptäcker Anette att hon har en massa tid men inget att fylla den med.

Hon börjar ta mc-lektioner, kastar sig ut i en galen förälskelse och andra projekt, men frihet och äventyr är rätt komplicerat.

Omdöme: ”Feelgood av bästa märke och om inte en hyllning till livet i en småstad så åtminstone en hyllning till människorna som bor där.” Femina

”Detta är en varm roman med mycket humor och lagom mycket galenskaper.” Halmstad 7 dagar

Författare: Katarina Bivald

ISBN: 9789175035246

Sidor: 376

Bokförlag: Månpocket

Mordgåtan Olof Palme

| : Bonnierförlagen[/caption]

| : Bonnierförlagen

Kortfattat:
Palmeutredningen har kallats världens största mordutredning. Det är ett annat sätt att säga att mördaren fortfarande inte är avslöjad – trots att det nu snart har gått trettio år och polisen länge haft obegränsade resurser.

Vad var det som gick fel redan från första början? Och gör utredarna fortfarande fel? Finns det till och med krafter som inte vill att mordet ska klaras upp?

Boken skildrar en mordutredning fylld av intriger, konflikter och påtryckningar utifrån.

Frågorna finns där. Och Gunnar Wall, en av Sveriges främsta experter på Palmemordet, anser att de är berättigade. ”Många väljer att tro att mordet egentligen är löst, att det var Christer Pettersson”, säger Gunnar Wall.

”Och det vore ju skönt om vi kunde lägga den plågsamma händelsen bakom oss. Men bevisningen mot Pettersson är tunn. Och min bok pekar på oroväckande tecken att den delvis är förfalskad.”

Omdöme: ”Denna bok är den bästa som hittills skrivits om mordet på Olof Palme.” Ingemar Krusell, spaningsledare i Palmeutredningen

Författare: Gunnar Wall

ISBN: 9789175035314

Sidor: 528

Bokförlag: Månpocket

Manifest för hopplösa

| : Marcus Olsson [/caption]

| : Marcus Olsson

Kortfattat:
Emanuel Kent är tillbaka. Den här gången med ett manifest ”för att allt ska förbli som det är”. Men hur stå still när allt rör på sig? Medan Emanuel drömmer om slukhål så snackar alla andra om gymnasiet.

”Visdomarna” från succéboken Konsten att ha sjukt låga förväntningar tog slut i samma veva som jullovet. Välkommen till Emanuel Kents sista termin i nian.

Omdöme: ”Hysteriskt roligt – och väldigt rörande! /…/ En otroligt träffande bok om svårigheterna med att vara femton år och inte riktigt passa in. /…/ Manifest för hopplösa lämnar ingen oberörd!” Barnensbokklubb.se

”Han är femton, finnig, förvirrad och gör det mesta fel. Men ju längre man följer honom på hans snirkliga, bitvis katastrofala livsbana desto mer oemotståndlig blir han.” Ingallilll Mossander, Aftonbladet

Författare: Åsa Asptjärn

ISBN: 9789175035017

Sidor: 240

Bokförlag: Månpocket

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]