Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Biljettsläpp: Harry Potter och De vises sten

”Malmö Live Konserthus och Malmö SymfoniOrkester presenterar: Harry Potter och De vises sten™ – In Concert”. Så lyder rubriken i pressutskicket om den stundande musik- och filmupplevelsen hämtad från den första boken (1997) av J.K. Rowlings i serien om Harry Potter – ”Harry Potter och De vises sten” (filmpremiär 2001).

Harry Potter och De vises sten™ – In Concert på Malmö Live Konserthus|© : Creative Commons


Harry Potter™ -filmerna är en av de mest älskade filmserierna i världen. I höst kan den sydsvenska publiken för första gången uppleva denna populära och fängslande filmvärld till levande musik i Malmö Live Konserthus. Biljetterna släpps lördagen den 12 augusti på malmolive.se.

Helgen 17-18 november visas Harry Potter och De vises sten™, den första filmen i filmkonsertserien, på konsertsalens stora filmduk och Malmö SymfoniOrkester (MSO) framför varje ton från filmen. MSO spelar filmens sagolika bakgrundsmusik komponerad av Oscarsvinnaren John Williams. Filmen är textad på svenska.

För att fira och hylla Harry Potter™-filmernas magi introducerade CineConcerts och Warner Bros. Consumer Products under 2016 satsningen på en världsomspännande turné med Harry Potter-filmkonserter.

Till och med år 2018 kommer fans i omkring 35 länder ha möjlighet att njuta av dessa film- och musikupplevelser genom fler filmkonserter. I maj i år genomfördes denna filmkonsert i Aalborg och Göteborg då Aalborgs Symfoniorkester medverkade vid båda tillfällen.

– Vi är väldigt glada att kunna introducera filmkonserter i konsertsalen på Malmö Live. Det är inte minst en fantastisk möjlighet att sprida den symfoniska musiken till nya publikgrupper, säger Jesper Larsson, VD för Malmö Live Konserthus.

Justin Frier, dirigent, producent och VD för CineConcerts, säger:

– Harry Potter™-filmserien är ett enastående kulturellt fenomen som trollbinder miljoner fans över hela världen. Det är med stort nöje som vi introducerar möjligheten att också uppleva detta prisvinnande verk framfört live av en symfoniorkester, samtidigt som den älskade filmen visas på storduk.

Kompositören John Williams, som skrivit musiken till de första tre Harry Potter™-filmerna, har även komponerat musiken till bl.a. Star Wars, Superman, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park och Schindlers List. Det är också John Williams som har skrivit det berömda ”Hedwig’s Theme” som används i alla åtta Harry Potter™-filmer.

Vad:

Harry Potter och De vises sten™ – In Concert
(Harry Potter and The Philosopher’s Stone™)

När:

17 och 18 november 2017 kl 19:00

Var:

Konsertsalen, Malmö Live Konserthus

Biljetter:

http://malmolive.se från 12 augusti


Fakta om Harry Potter utgivningarna:

Totalt åtta Harry Potter™-filmer är inspelade efter sju böcker av den brittiske författaren J.K. Rowling:

 • Harry Potter och De vises sten (2001)
 • Harry Potter och Hemligheternas kammare (2002)
 • Harry Potter och Fången från Azkaban (2004)
 • Harry Potter och Den flammande bägaren (2005)
 • Harry Potter och Fenixorden (2007)
 • Harry Potter och Halvblodsprinsen (2009)
 • Harry Potter och Dödsrelikerna – del 1 (2010)
 • Harry Potter och Dödsrelikerna – del 2 (2011)

 • 2016 kom den åttonde boken ut, ”Harry Potter och Det fördömda barnet – del 1 och 2”. Den är ännu inte filmatiserad, men spelas sedan 2016 som teaterföreställning i West End i London.

  Fakta om CineConcerts:

  CineConcerts är en av de ledande producenterna av liveframförda filmkonserter. I produktionen märks till exempel Gladiator, The Godfather, It’s a Wonderful Life, DreamWorks Animation In Concert, Star Trek: The Ultimate Voyage 50th Anniversary Concert Tour och Breakfast at Tiffany’s.

  Rättigheter ©®™:

  Filmkonsertserien presenteras av House of Music, CineConcert och Warner Bros. Consumer Products. HARRY POTTER-karaktärer, och därtill hörande karaktärer är © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. JK ROWLING`S WIZARDING WORLD™ JK Rowling och Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR.  Bookmark and Share
   
   
  Om Simrishamnsbladet
  Om Copyright
  Sidfot kolumn 3

  [redigera innehåll från kontrollpanelen]

  Sidfot kolumn 4

  [redigera innehåll från kontrollpanelen]