Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Teknikaliteter och annat krångel

Nu är vi tillbaka efter en del strul med det tekniska och annat smått men mindre gott.

Förhoppningsvis kommer det under hösten att märkas en del förbättringar så småningom inom layout, nyhetsflöde och en del andra saker.

Fotbollens höstsäsong har kört igång och med blandade resultat för våra lag. ”Ömsom vin ömsom vatten” kan man säga om man vill slita ut en gammal klyscha. Mer om det kommer i Sporthörnan så småningom där vi även ska försöka reda ut den nya serieindelningen på damsidan och eventuella kvalmatcher som berör våra lag.

Men det ser onekligen bra ut för en del av våra lag. Bland damerna ser det ut som att Hammenhögs IF drar ifrån i trean och får chans på avancemang till den nya div.1 serien. Även tjejerna i serieledande St Olof/Kivik har chans på en direktplats alternativt en kvalplats till div. 3 och heta derbymatcher mot Skillinge-tjejerna.

Brantevik/Rörum/Österlen FF ligger tvåa efter Tomelilla i div.4 Östra på herrsidan och Skillinge IF återfinns i toppen av femman och Borrby IF på andraplats i sjuan. Det är bara i sexan det går lite segt för de fem Simrishamnslagen.

Om någon dryg månad sätter hockeysäsongen igång och handbollen pockar på uppmärksamhet. För att inte tala om pingislirarna i våra eminenta lag här i kommunen.

Men en sak jag undrat över som skånsk ”utböling” från Malmö är: Var f-n kan man kolla på hockey live? Förutom att åka till Malmö eller Ängelholm. Om jag har förstått det rätt så finns det inte en enda hockeyrink på hela Österlen. Inte ens en gammal sliten månskensrink. Har det någonsin funnits ett hockeylag på Österlen? Hockeyrink?

Maila gärna in svar på detta till hockey@simrishamnsbladet.se så publicerar vi en del av dem och kanske därmed kan få igång en debatt om var tusan ishockeyn tog vägen och varför vi inte har någon isbana inom kommunen.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]