Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

Volvo ökar dubbelt så mycket

Den svenska bilmarknaden fortsätter att vara het även den första höstmånaden. Volvo Personbilar Sverige toppar och ökar dubbelt upp mot marknaden.


Volvo V70/XC70 är ohotad Sveriges mest sålda bil.

– Vi fick en riktig rivstart efter sommaren.

– Det känns tillfredställande att se att vi har både förstaplatsen med Volvo V70/XC70 och tredjeplatsen med Volvo S60/V60.

– Dessutom når vi på en fortsatt het bilmarknad vårt mål med 20,9 procents marknadsandel, säger Kristian Elvefors, försäljningsdirektör på Volvo Personbilar Sverige.

I dag presenterade branschorganisationen Bil Sweden registreringssiffrorna för september månad. Svensk bilmarknad totalt fortsätter att öka.

För september månad är ökningen 7,2 procent jämfört med september förra året. Men som tidigare nämnts ökar Volvo Personbilar Sverige dubbelt upp mot marknaden och ligger på 15,5 procent.

Sett på antalet registreringar så toppar flaggskeppet Volvo V70/XC70 med 2019 registreringar. Det är 15 procent upp jämfört med september 2013.

Volvo S60/V60 är trea med 1549 bilar. Också det är 15 procent upp jämfört med förra året. Volvo XC60 är på fjärde plats med 1003 registreringar. Där ligger ökningen på 35 procent. Volvo V40 är på sjätte-platsen med 795 bilar.

– Vi har en stor efterfrågan på bilar med vår nya effektiva, bränslesnåla egentillverkade fyrcylindriga D4-motor. De flesta av våra bilar med den motorn blir miljöklassade, vilket gör att vi också toppar miljöbilsförsäljningen i Sverige.

– Där ligger vi etta, två och trea. Det glädjer vi oss självklart åt, säger Kristian Elvefors.

Han ser fram emot en fortsatt god försäljning för hösten och kan konstatera att orderböckerna redan nu ser välfyllda ut.

– Det ger kraft och energi att fortsätta höstens arbete. Ett extra glädjeämne för oss är också att den digitala försäljningen av nya Volvo XC90 First Edition blev en sådan succé.

– De 1927 bilarna sålde slut på 48 timmar. Den här veckan kommer vi också att öppna orderböckerna för beställningar av nya Volvo XC90, avslutar Kristian Elvefors.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]