Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Två män anhållna för rånet

Två män, 35 och 24 år, är anhållna för grovt rån mot Handelsbanken i Näsby Park, Täby kommun. Båda två är kända sedan tidigare av polisen för grova brott.

24-åringen är bl.a. dömd för rån och 35-åringen för mordförsök, häleri och förberedelse för grovt rån. I det senare fallet var han också med och sköt mot poliser.

35-åringen greps när han till synes kolugn satt och väntade på käk inne på en hamburgerrestaurang. 24-åringen greps lite senare i ett bostadsområde i Bro.

Brottsrubriceringen är grovt rån och mordförsök. Samtidigt har 4 män hämtats till förhör för att utreda eventuell delaktighet i rånet. Alla 4 hämtades i Bro.

Bakgrund

Klockan 8:50 i morse körde rånarna in en stulen SAAB i Handelsbankens entré och hotade därefter personalen. Sedan avvek de i en mörkgrön/grå Jeep.

En polispatrull iakttog ungefär 30 minuter senare ett misstänkt fordon på E18. I riktning mot Oslo och i höjd med Stäket.

Då polispatrullen följde efter i avsikt att kontrollera fordonet, besköts de med skjutvapen. Kulan träffade i mitten av polisfordonets framruta och då valde patrullen att avbryta kontrollförsöket.

Men de fortsatte att leta efter fordonet och de lyckades återigen påträffa fordonet. Denna gång i närheten av Kungsängens pendeltågsstation.

Polismännen blev återigen beskjutna med ett automatvapen och denna gång sköt de tillbaka. Lyckligtvis uppstod inga personskador, men Audin kunde återigen avvika.

En polishelikopter kunde sedan följa fordonet till ett skogsområde i Bro. Där sågs två gärningsmän lämna fordonet till fots och de kunde som sagts tidigare gripas och den vilda jakten var över.

Det måste ha varit några dramatiska timmar för de boende i området när jakten var som intensivast. Stora delar av Bro var fortfarande föremål för fordonskontroller några timmar efter gripandet.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]