Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Nytt körkort med lite omtanke

Transportstyrelsen har en ny leverantör av körkort vilket resulterar i att alla nya körkort får ett nytt utseende. Det är inga nya regler som ändras, inga uppgifter tillkommer eller kommer att tas bort på körkortet.

Personer som tar körkort, eller förnyar ett befintligt, kommer att få ett körkort med det nya utseendet, De som idag har ett tidigare utfärdat körkort behöver inte göra något då deras körkort kommer fortsätta att vara giltiga som förut.

– Det enda som ändras är utseendet, berättar Kalle Molnar, enhetschef på Transportstyrelsens körkortsavdelning.

Uppdaterade säkerhetsdetaljer

Med ett nytt kort kommer också nya säkerhetsdetaljer. En del av dem är lätta att kontrollera med UV-ljus.

Transportstyrelsens nya körkort.

Transportstyrelsens nya körkort.

– UV-detaljerna är något som polis och handel kan kontrollera när de behöver bedöma ett korts äkthet, avslutar Kalle Molnar.

Om du belyser körkortets baksida med UV-ljus framträder bilden av vägmärket ”Varning för barn”. Ett budskap med omtanke från Transportstyrelsen.


Om Transportstyrelsen

Transportstyrelsen arbetar för att uppnå god tillgänglighet, hög kvalitet, säkra och miljöanpassade transporter inom järnväg, luftfart, sjöfart och väg.

De tar fram regler, ger tillstånd och följer upp hur reglerna efterlevs. Med hjälp av sina register arbetar de bland annat med avgifter, tillstånd och ägarbyten.

Transportstyrelsen finns på 14 orter i landet och har idag cirka 1 870 medarbetare. Den största delen av verksamheten finns i Borlänge, Norrköping och Örebro.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]