Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Liseberg stänger efter fantastisk säsong

Strålande väder, en berg- och dalbana i världsklass och ett underhållningsprogram med stjärnglans bidrog till att göra Lisebergssäsongen 2014 till en av de bästa någonsin.

Gästsiffran för sommarsäsongen landar på 2,35 miljoner gäster. Det är en ökning med 11 procent jämfört med 2013 och vi får gå tillbaka ända till år 2007 för att hitta bättre gästsiffror.

Storsatsningen på den nya berg- och dalbanan Helix, som varit en starkt bidragande orsak till gästökningen, har mottagits med öppna armar av såväl gäster som recensenter.

Den nya berg- och dalbanan Helix|

Den nya berg- och dalbanan Helix|

Totalt har nästan 1,1 miljoner åk gjorts i Helix, som så sent som i slutet av september fick ta emot utmärkelsen ”Europas bästa attraktionsnyhet”.

– Vi är mycket nöjda och stolta över såväl Helix som gästsiffrorna och den ekonomiskt sett mycket lyckade säsongen, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

– Men personligen är jag allra mest stolt över att vi bibehåller den höga gästnöjdheten och över alla fantastiska medarbetare som har gjort säsongen möjlig, säger Andreas Andersen.

Lisebergs omsättning ökade under sommarsäsongen med ca 115 miljoner kronor. Bland annat som ett resultat av att Liseberg för första gången någonsin sålde mer än 1 miljon Åkpass under perioden.

Under sommaren har artister som Snoop Dogg, Patti Smith och Laleh fyllt publikområdet framför Stora Scenen till sista plats. Även TV-programmet Lotta på Liseberg och Varieté med Carl-Einar Häckner har bidragit till de höga siffrorna.

– Liseberg vågade göra några för oss ovanliga bokningar under 2014. Den satsningen visade sig gå hem då vi haft mycket välbesökta konserter i sommar, säger Andreas Andersen.

Liseberg håller nu stängt fram till den 14 november då parken öppnar för Jul på Liseberg. Men redan den 16 oktober kommer första indikationen på att det kommer en vår även nästa år.

Då släpps nämligen 2015-års nyhet.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]