Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

IKEA Sverige Tack!ar sina medarbetare

Igår meddelade IKEA Gruppen den årliga avsättningen till Tack!, lojalitetsprogrammet soms yftar till att stärka medarbetares pension. Avsättningen för 2014 är 100 miljoner euro. I samband med lanseringen av Tack!, för ett år sedan, avsattes en engångssumma på 100 miljoner euro så nu uppgår den totala summan till 200 miljoner euro.

Ikea_tack
Tack! är inspirerat av Ingvar Kamprads önskan att dela framgången med Ikeas medarbetare.

– Tack! är ett sätt för oss att visa uppskattning och tacksamhet till våra medarbetare. Alla medarbetare, oavsett position, bidrar till och är viktiga för vår fortsatta tillväxt, säger Håkan Svedman, landschef för IKEA Sverige.

Principerna är rättvisa och enkla. Medarbetare som arbetar heltid får samma summa oavsett enhet, position och lönenivå. Medarbetare som arbetar deltid får en proportionerlig summa i förhållande till arbetad tid.

Årets avsättning innebär ca 27 000 SEK för en heltidsmedarbetare i Sverige. Den globala avsättningen fördelas mellan alla länder i IKEA Gruppen, baserat på varje lands andel av den totala lönesumman.

För varje slutfört verksamhetsår som anställd, avsätts ett individuellt belopp för pension. När en IKEA medarbetare arbetat fem år görs en avsättning och inbetalning följande verksamhetsår.
Grundprincipen är att utbetalningen sker när medarbetaren går i pension.

Alla medarbetare inom IKEA Gruppen omfattas av både Tack! och det prestationsbaserat bonussystem One IKEA Bonus som är kopplat till lönenivå och betalas ut årligen om fastställda mål uppnås.

– Vi ser att dessa två förmåner ska stärka IKEA Gruppen som en fantastisk arbetsplats, idag och i framtiden, säger Håkan Svedman.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]