Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Frontalangrepp mot landsbygden

Ett frontalangrepp mot landsbygden. Så beskriver i ett pressmeddelande Annie Lööf regeringsförklaringen som innehöll chockbeskedet att Landsbygdsdepartementet läggs ner.

– Det är både sorgligt men också djupt provocerande att vi nu får svart på vitt vilket ointresse som den nya regeringen har för landsbygden, säger Annie Lööf.

När den nya regeringen och regeringsförklaringen presenterades idag, fredag, stod det klart att det kommer att föras en politik som kraftigt begränsar valfriheten och möjligheten för hela landet att leva.

– Det är en kraftfull vänstersväng som Stefan Löfvén gör och då ska vi komma ihåg att han inte ens har börjat förhandla med Vänsterpartiet än, enligt Annie Lööf.

En av de konkreta åtgärder som den nya regeringen vill genomföra är att lägga ned Landsbygdsdepartementet. De senaste åtta åren har departementet, med Centerpartiet och Eskil Erlandsson vid rodret, genomfört stora och välriktade reformer och satsningar som exempelvis Matlandet Sverige.

Annie Lööf|

Annie Lööf|


Möjligheten att kunna bo, jobba och leva i hela landet har varit i fokus och det är med stor oro Annie Lööf nu ser framåt vad gäller landsbygdens utveckling.

– Det är en krigsförklaring mot landsbygden och jag tänker inte stå passiv och se på, tvärtom, avslutar Annie Lööf.

Även partisekreterare Michael Arthursson anser att regeringsförklaringen är oroande. Han säger:

– Det är en tydlig gir vänster ut när det gäller valfrihet och mångfald inom välfärden.

– Avskaffat vårdval, detaljregleringar av privata aktörer, kommuners rätt att stoppa nyetableringar av friskolor, för att nämna några saker. Det här får effekter inte minst på landsbygden.

Michael Arthursson pekar även på bristen på en jobbskapande politik:

– Det saknas insikter om de som skapar jobben. Småföretagen nämns inte. Staten ska lösa allt. Årlig lönekartläggning ska införas, visstidsanställningar försvåras. Och hur blir det med de fördubblade arbetsgivaravgifterna för ungdomar? undrar Arthursson.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]