Måndag, 4 mars, 2024 | Dagens namn är: Adrian, Adriana |
 
 

Fi-framgångar i Stockholm

Efter att personrösterna nu räknats står det klart att Sissela Nordling Blanco, Isabella Pettersson och Malin Ericson tar plats i Stockholms stadshus för Feministiskt Initiativs räkning.

Sissela Nordling Blanco (blir gruppledare) gör som de två övriga talespersonerna, Gudrun Schyman (Simrishamn) och Stina Svensson (Göteborg), och tar plats i en kommunfullmäktige.

Sissela Nordling Blanco

Sissela Nordling Blanco|: Oscar Stenberg / Creative Commons

– Det känns stort att ha fått förtroendet att leda det politiska arbetet i Stockholm.

– Nu får vi chansen att visa vad vi går för i Sveriges största stad, säger Sissela Nordling Blanco.

För Fi Storstockholm kommer det vara viktigt att inte låta Sverigedemokraterna få utrymme för sin rasistiska politik.

Något som alla representanter kommer att medvetet arbeta med, både i fullmäktige och i nämnderna.

– Jag kommer se till att de feministiska och antirasistiska perspektiven alltid finns närvarande och att besluten fattas i dialog med de som berörs. Aktiva i kvinnojourer, de som jobbar inom välfärden, unga, hbtq-personer och förortsbor, säger Sissela Nordling Blanco.

Isabella Pettersson har drivit en stark kampanj för Fi i Stockholm och hamnade slutligen på andra plats.

– Mina hjärtefrågor handlar om arbetsvillkor inom hemtjänst, äldreomsorg och barnomsorg. Det är där kvinnor dominerar som arbetstagare och det är arbetsvillkoren måste förbättras från dagens låga löner och delade turer, säger Isabella Pettersson.

– Det viktigaste är att vi tagit plats. Jag kommer driva mina frågor hårt i fyra år och se till att göra skillnad i fullmäktige och i nämnder. Det här är bara början för oss.

Malin Ericson, ordförande för Fi Storstockholm, blev tredje namn att ta plats i fullmäktige.

– Det är en stor dag för oss i Fi Storstockholm och vi är väl förberedda på arbetet efter att ha bedrivit skuggverksamhet i kommunen i flera år, säger Malin Ericson.

– Det är många som kämpat hårt under valrörelsen för att göra detta möjligt och det känns fantastiskt att se vad ideella krafter kan åstadkomma, avslutar Malin Ericson.

Fi Storstockholm har sedan tidigare gått ut med sitt stöd för en rödgrön majoritet och hoppas nu att få göra den röd-grön-rosa.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]