Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Fest i kväll på Harpsund

I kväll är det dags för lite rajtan tajtan på statsministerns sommarresidens Harpsund.

Party vid Harpsundssjön i Södermanland

Cirka tolv mil väster om Stockholm ligger godset Harpsund vid sjön med samma namn. I sextio år har godset fungerat som semester/rekreations-bostad åt den regerande statsministern.

En gång om året brukar regeringens ministrar samlas där för att ha en lite ”nytta med nöje” träff. Med efterföljande festmat och dryck.

Så, ikväll kan hugade smyga omkring och kanske få näringsminister Annie Lööf på bild när hon tar ett dopp, förhoppningsvis innan snapsen och kräftorna. Som vissa gjorde för två år sedan med Maud Olofsson

Kanske får hon sällskap av utbildningsminister Jan Björklund som vill lära henne hur man suger ur all näring ur de stackars kräftorna. Annars kan hon säkert få en snabbkurs i hur man fångar de små sumpdjuren.

Den mediala bevakningen

Från olika mediala instanser kablas det just nu ut vad festsamtalen ska handla om. Det verkar som att ministrarna ska göra en riktig helkväll. Nästa års budget ska avhandlas enl. TV4 Play och en eventuell föräldrapeng ska gås igenom enl. SvD.se och enl. DN.se så ska även sänkt bolagsskatt avhandlas.

Låter i mina öron som den tristaste kvällen i mitt liv. Men vi har alla olika böjelser när det vankas till fest. Men ärligt – när börjar partajet?

Samtalen är över och festen har börjat

Nu får man ju hoppas för hela svenska folkets skull att ministrarna först går igenom alla de trista punkterna innan snaps och kräftor dukas fram. Annars kan det bli kyrkotvångsbesök istället för elva-kaffe varje söndag för alla bolagsägare. I utbyte mot sänkt bolagsskatt när socialminister Göran Hägglund lurar klubban av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Sedan kommer Lööf sprintandes efter det uppiggande doppet i sjön, snor klubban från Hägglund, dunkar den med full kraft i det stora antika bordet och säger: – Nu får alla svenskar halva bilen betald av staten om de köper en miljöbil. I hopp om att sno väljare från MP. Allt medan Reinfeldt och Finansminister Anders Borg står med armarna om varandra och skrålar ”Helan går…”

Fakta och annat

Ur Aftonbladet.se den 24/8 2012
AB avslöjar att medarbetare i den nuvarande alliansregeringen och i den föregående S-regeringen vittnar om både det ena och det andra. En källa till AB som har insyn i det hela säger: – Men det har hänt, framförallt under Göran Perssons tid, att det var lite drag. Han var inte lika försiktig som Reinfeldt. Han kunde fylla glasen lite extra så att det skulle bli lite kul.

Hela artikeln med tillhörande bildspel.

|Foto: Holger Motzkau

Tro dé. Var inte han gift med dåvarande VD:n för Systembolaget Anitra Steen vid den tiden?

Anitra Steen ja. Hon gick i pension 2009 med en garantipension på 1,2 miljoner om året så länge hon lever. Undrar vad hon betalar för en liter mjölk?

Hon började som socilalassistent i Nacka. 1981 började hon på finansdepartementet och hon har varit generaldirektör (GD) för Verket för Högskoleservice och Riksskatteverket.

Hon var även Göran Perssons statssekreterare under hans tid som skolminister och finansminister.

Förmodligen var de då som kärleksklockorna klämtade för de tu och det är inget att säga om det. Har själv varit med om att klockorna flämtat, förlåt klämtat menar jag, på en arbetsplats.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]