Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Expo släpper Sverigedemokraternas vitbok på nätet

Stiftelsen Expo har släppt Sverigedemokraternas vitbok, som är ett specialnummer av tidskriften där de vill hjälpa SD på traven med att lyfta fram partiets hat, rasism och våld. Nu lanseras vitboken på nätet.

Stiftelsen Expo säger så här i ett pressmeddelande:

I en intervju öppnade Jimmie Åkesson upp för att ta fram en vitbok över partiets historia. Han tillade att resurser saknas.

Expo släppte därför Sverigedemokraternas vitbok – ett specialnummer av tidskriften där vi hjälper SD på traven att lyfta fram partiets hat, rasism och våld. Nu lanseras vitboken på nätet.

– När partiledningen talar om Sverigedemokraternas bruna historia så tillhör rasismen alltid det förflutna. Att partiet skulle ha sina rötter i vit makt-världen avfärdas summariskt.

– I själva verket löper rasismen som en röd tråd genom Sverigedemokraternas historia fram till idag. Det enda sättet att göra upp med rasismen är att lägga ner partiet, säger Daniel Poohl, vd för Stiftelsen Expo.

Sverigedemokraternas vitbok

Sverigedemokraternas vitbok

Sverigedemokraternas vitbok är en samling händelser ur partiets historia som belyser rasismen, hatet och våldet som Sverigedemokraterna vill att vi ska glömma.

Du kan läsa vitboken här.

Om Expo:

Stiftelsen Expo utmanar intoleransen genom granskning, utbildning och förebyggande arbete. Med våra tre olika verksamhetsinriktningar uppmärksammar vi det hot som intoleransen utgör mot det öppna samhället.

Granskning
Stiftelsen Expo samlar och analyserar information om intoleranta grupper, nätverk och fenomen, samt ger ut Tidskriften Expo och nyhetssajten Expo Idag.

Utbildning
Stiftelsen Expo föreläser varje dag någonstans i Sverige för elever, lärare, kommunpolitiker, poliser, allmänhet med flera.

Engagemang
Stiftelsen Expos syfte är att möta människor och tala om intoleransens konsekvenser. Genom Tillsammansskapet bistår vi antirasister i lokalsamhällena med utbildning, inspiration och engagemang.Utan att överhuvudtaget ta ställning så väntar jag med spänning på att någon eller några i sann demokratisk ordning gör vitböcker om allt från det rödaste röda kommunistiska till det blåaste blåa fascistiska.

De vitböckerna skulle kunna få ”När lammen tystnar” att framstå som en godnattsaga.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]