Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Bert Karlsson årets företagare i Skara?

Till tidningen SkLT säger Bert Karlsson att han vill utses till Skaras ”Årets företagare”. Detta eftersom hans företag Jokarjo snart har 20 flyktingboenden över hela Sverige.

Till Skaraborgs Läns Tidning säger Bert Karlsson:
– I stort sett alla är igång om två veckor.

Totalt lämnade Jokarjo in anbud om 33 anläggningar över hela landet i Migrationsverkets senaste direktupphandling. Elva av dem fick anbud och kan ta emot asylsökande inom kort.

– Vi fick tillräckligt många. En del försvann på vägen för underleverantören underkändes, men det har ingen betydelse. Jag får dem alltid förr eller senare, säger Bert Karlsson.

Jokarjo AB har nu 20 flyktingförläggningar över hela landet från Porjus (Jokkmokks kommun) i norr och Simrishamn i söder. Med Bert Karlsson som VD.

Vissa kallar hans verksamhet för flyktingimperium och visst har han blivit lite av ansiktet utåt för flyktingförläggningsbranschen.

Men verksamheten generar inte bara inkomster för Bert utan även arbetstillfällen. Bert till SkLT:

– Vi har 250 anställda och anställer fler hela tiden. Vi räknar med att ha tio boenden till att lämna in på Migrationsverkets nästa upphandling.

Migrationsverkets prognos för 2014 är att 75000- 89000 asylsökande kommer att anlända. Bert Karlsson menar att Sverige tjänar på asylboendena som Jokarjo driver.

– Det blir ett netto, det mesta går tillbaka till Sverige i och med att jobb skapas och vi använder fastigheter som annars inte gått ihop sig, säger han till SkLT.

Avslutningsvis undrar SkLT: – Du verkar inte ha så mycket till semester den här sommaren?

– Jag brukar inte ha semester. Jag måste få priset som årets företagare i Skara. Jag har 250 anställda, inte ens Jula ökar så snabbt som jag, svarar Bert Karlsson.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]