Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Arbetskamraterna hjälper Fridolin med barnpassningen

Gustav Fridolin – Vi hjälper dig med barnpassning! Det påståendet står barnpassningsföretaget Nannynu! för. Detta med anledning av Expressens avslöjande att utbildningsministern har använt språkrörsmedarbetare och andra medarbetare till barnpassning.

OK. Vad ska man säga om det? Först och främst att det är väl inte många förunnat att ha sådana arbetskamrater. Som har tid att göra annat än ordinarie arbetsuppgifter.

Expressen ställde frågan: – Rent skattemässigt, att använda personal som är avlönad för något helt annat som barnvakt. Hur tar man upp en sådan sak?”

Fridolin svarade: – Det är inte så att jag har haft personal som barnvakt, men jag har haft barn med mig på jobbet.

Fråga: – Men det har ju varit anställd personal som är avlönad för annat som har varit barnvakt åt ditt barn?

Fridolin svarar: – Jag har haft barn med mig ibland på jobbet, det tycker jag är bra att man kan ha.

Tro jag det, Gustav Fridolin! Säg det till alla sjuksyrror, kontorister och alla andra heltidsarbetande kvinnor och män. Framförallt till deras arbetsgivare.

Skulle inte tro att det får någon större förankring bland de sistnämnda. Arbetsgivarna alltså.

De skulle slå bakut och det med all rätt. Så än en gång får vi beviset som vi alla innerst inne redan vet. Vi är alla olika och vi har alla olika förutsättningar.

Det finns två saker som vi kan vara 100 procentigt säkra på. Vi föds alla lika nakna och vi dör alla. Nakna eller inte.

Jönköpingsfödde Hans Cavalli-Björkman, koncernchef i SEB 1987–1989 och ordförande i Malmö FF 1976–1998, berättade en gång att det bästa han visste var att gå till Ribersborgs kallbadhus.

Gå till ”gubbarna” där och slänga lite käft inne i bastun. För i bastun var man inte direktör eller kommunalarbetare. Där var alla lika nakna, så ens proffesion syntes inte.

Han myntade även en i mina ögon och öron riktig klassiker. Snacka om att få ut mesta möjliga av minsta möjliga. Fyra ord. Tjugotre bokstäver.

”Svepningen har inga fickor”. Kan det sägas bättre? För även om du begravs med dina egna kläder, så har du inte fickor stora nog för att kunna ta med dig allt du har gnetat ihop under din livslängd. Eller hur?

För er som inte vet vad som avses med ordet svepning, var vänlig läs fotnoten.

Vore kanske något att tänka på Gustav Fridolin? Lyd uppmaningen från Nannynu! och betala en liten summa som dessutom berättigar till rutavdrag.

Dina arbetskamrater kanske drar en suck av lättnad och kan återigen koncentrera sig på sina ordinarie sysslor.

Så dålig lön har väl inte en utbildningsminister?

Om svepning:

Svepning innebär att man gör kroppen redo inför begravningen. Kroppen rengörs och en vit svepningsskjorta alternativt den avlidnes egna kläder används.

Källa:

www.begravningssidan.seHela artikeln från Expressen hittar du här

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]