Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Affär slutar sälja fyrverkerier

Ett glädjande besked för alla som vill förbjuda försäljningen av fyrverkerier. Nu slutar en hel affärskedja att sälja dessa av omsorg om främst djur som riskerar att skadas eller må dåligt av fyrverkerier.

Slutar sälja fyrverkerier.

Slutar sälja fyrverkerier.

City Gross har upphört med hanteringen av fyrverkerier i egen regi och genom ombud. Beslutet innebär att fyrverkerier numera ej säljs i egen regi eller av utomstående som hyr plats i butik.

Efter en intern utvärdering har man på City Gross satt ned foten och bestämt att sluta sälja fyrverkerier:

– Det känns bra att vi satt ned foten och att fyrverkerier därmed helt försvunnit från City Gross och de ytor vi kontrollerar, säger Jan Andersson, inköpschef specialvaror på City Gross.

City Gross slutade sälja fyrverkerier redan 2008 med motiveringen att hanteringen ej stämde med viljan att vara det goda alternativet inom svensk dagligvaruhandel.

Efter signaler om att kunderna önskade att City Gross som seriös aktör sålde vettiga fyrverkerier, med god kontroll, vände man och återupptog hanteringen i egen regi eller genom att upplåta ytor för försäljning.

Ett beslut som nu slutgiltigt ändrats. Till glädje för många fyrverkerimotståndare, som nu förmodligen hoppas att fler ska följa efter.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]