Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

18 personer omkom i novembertrafiken

Under november i år omkom 18 personer i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15:e december. Det är 10 färre jämfört med november månad förra året.

Hittills har därmed 250 personer omkommit i vägtrafiken i år. Nio av de omkomna personerna hade färdats i personbil, en i lastbil, två på cykel och sex var gående.

Tre bilister omkom i singelolyckor och tre bilister omkom i mötesolyckor. Bland de omkomna var hälften män och hälften kvinnor. Nio av de omkomna var över 65 år.

Fortfarande en vanlig syn. Tyvärr. Ta det nu lugnt i jultrafiken.

Fortfarande en vanlig syn. Tyvärr. | Ta det nu lugnt i jultrafiken!

Under perioden januari- november har antalet omkomna cyklister och gående ökat jämfört med samma period året innan. Till och med den 30:e november i år har 33 cyklister omkommit jämfört med 15 året innan, motsvarande siffror för gående är 40 jämfört med 34.

Trenden att gående och cyklister omkommer har fortsatt även under december månad. Till och med den 14 december har 10 gående omkommit.

– Det är oroande att antalet omkomna fotgängare ökar. Det visar på hur viktigt det är att synas i mörkret när man går och att bilister behöver vara extra uppmärksamma när det gäller gående och cyklister, säger Khabat Amin, statistiker på väg- och järnvägsavdelningen på Transportstyrelsen.

Medelantalet omkomna i november månad, under de föregående fyra åren, är 23 personer.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]