Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Zlatan Ibrahimović matchvinnare för PSG

Det var en svår match i går kväll för Paris Saint Germain i Ligue 1. I dubbel bemärkelse. Först den tragiska bortgången av engelsmannen Nick Broad i förra veckan efter en bilolycka.

Några dagar senare en mycket svår bortamatch mot Bordeaux, vars lag ännu inte hade förlorat en hemmamatch den här säsongen. Inte förrän nu.

En nästan osynlig Zlatan, åtminstone när det gäller teknisk briljans, fick ett läge i den 43:de minuten. Det räckte för Malmöpågen.

Ett distinkt skott under målvakten från högerinnerposition avgjorde denna på förhand svåra bortamatch och skickade PSG upp i serieledning. Om än bara med bättre målskillnad.

Men om de ska överleva åttondelen i Champions League mot Valencia, så måste spelet upp ett par nivåer jämfört med de senaste matcherna. Kapaciteten finns där när alla inre och yttre förutsättningar stämmer.

Nu fick man ett mycket tragiskt besked i torsdags kväll/fredags morse när en av Carlo Ancelottis närmaste män i klubben, Nick Broad, hastigt avled i sviterna efter en tragisk bilolycka. De två har umgåtts sedan tiden i England.

Nick Broad hade titeln ”Project Manager” och han befann sig med och kring laget dagligen, där han jobbade med utvärderingar av spelarnas kost och prestationer.

Det sägs också att Zlatan och Nick hade blivit väldigt goda vänner på den här korta tiden och det måste ha varit svårt för Zlatan, Ancelotti och hela PSG att överhuvudtaget spela den här matchen så nära inpå olyckan.

Men det gick inte att flytta matchen enligt det franska fotbollsförbundet, vilket PSG hade ansökt om att få göra.

Spelarna och ledarna samlades vid avbytarbänken innan avspark och höll en tyst minut tillsammans med övriga på inne på arenan. Det blev väldigt känslosamt för bland annat Carlo Ancelotti, som inte kunde hålla tillbaka tårarna.

Det säger sig självt att det måste vara oerhört svårt att prestera på en fotbollsplan eller vid sidan av som ledare när en nära vän har avlidit bara några dagar tidigare.

Vi är alla mänskliga i dessa stunder. De allra flesta i alla fall.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]