Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Vad hade han på sig?

Att argentinaren Lionel Messi skulle vinna Ballon d’Or år 2012, för fjärde gången i rad, var ingen överraskning. Då var kostymvalet en desto större överraskning.

|Bild: skärmdump/Eurosport

Lionel Messi|Bild: skärmdump / Eurosport

Finns det brun flugsvamp? Det var det första jag kom att tänka på när han dök upp i bild. Sedan kunde jag inte låta bli och leka med tanken att få se Zlatan ekiperad exakt likadant på den stundande Idrottsgalan (14 januari). Vilken jättelik flugsvamp skulle inte det bli.

En sak har Lionel Messi och Zlatan Ibrahimović åtminstone gemensamt, oavsett valet av kostym. De är absolut två av de giftigaste spelarna i världen just nu. Var och en på sitt sätt.

– För att vara ärlig, är det här ganska otroligt. Att tilldelas priset fyra år i rad är bara för bra för att kunna beskriva med ord, sa Messi i det obligatoriska tacktalet.

25-årige Messi får utmärkelsen bl.a. för det rekord som han satte under 2012. Han blev meste målskytt genom tiderna med totalt 91 fullträffar under ett kalenderår , varav 50 av dem var i La Liga. Därmed knäckte han det fyrtio år gamla rekordet som tysken Gerd ”der bomber” Müller hade på 50 mål från 1972.

Även om inte Zlatan kom med i världslaget, vilket förefaller märkligt för min del, så är han absolut en världsspelare. Vem skulle inte vilja se ett tremanna-anfall med Messi, Ronaldo och Ibrahimović?

Men nu valdes colombianen Radamel Falcao (Atlético Madrid) istället, vilket innebar att alla spelarna i världslaget spelar i den spanska ligan (La Liga). Även om de har skiftande nationaliteter.

Sedan kan man absolut ifrågasätta valet av försvarare, eftersom de förbigår världens bäste mittback. Platsar inte Thiago Silva i den här fyrbackslinjen, så är det antingen fel på röstdeltagarnas omdöme eller mitt. Välj själv.

På damsidan utsågs amerikanskan Abby Wambach till årets kvinnliga fotbollsspelare och nye svenske förbundskaptenen Pia Sundhage fick pris som Årets Damledare som ledare för USA.

Här är det framröstade manliga världslaget:

Målvakt: Iker Casillas (Spanien, Real Madrid)

Försvar: Daniel Alves (Brasilien, Barcelona), Marcelo (Brasilien, Real Madrid), Gerard Piqué (Spanien, Barcelona), Sergio Ramos (Spanien, Real Madrid).

Mittfält: Xabi Alonso (Spanien, Real Madrid), Andrés Iniesta (Spanien, Barcelona), Xavi (Spanien, Barcelona).

Anfall: Radamel Falcao (Colombia, Atlético Madrid), Lionel Messi (Argentina, Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid).

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]