Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Sommarens VM-stjärnor möts i Algarve Cup

Tyskland, USA, Japan, Frankrike och inte minst Sverige är fem av de främsta damlandslagen i världen för tillfället. Nu möts de i Portugal när Algarve Cup drar igång onsdagen den 4 mars.

Sportkanalen Eurosport storsatsar på turneringen detta VM-år med 11 direktsända matcher från Portugal, studioinramning och ett reportageteam på plats i Algarve.

Alla Sveriges gruppspelsmatcher direktsänds, kommenterade av Niklas Jarelind och Elin Ekblom Bak (expert). I studion är Peter Ahnberg programledare och Petronella Ekroth (expert).

– Vägen till VM börjar i Algarve där årets turnering blir en stjärnspäckad historia med världens fem bästa landslag samt ytterligare fyra VM-klara nationer. Därför känns det väldigt bra att Eurosport gör sin största satsning hittills på turneringen, säger John Carenfelt, produktionschef för Eurosport Sverige.

Algarve Cup har avgjorts årligen sedan 1994 och anses vara damernas tyngsta landslagsturnering efter VM och EM.

algarve_cup_2015_633x383

I år är de fem högst rankade landslagen med – Tyskland, USA, Frankrike, Japan och Sverige – för att vässa trupperna inför sommarens världsmästerskap.

Sammanlagt deltar tolv nationer uppdelade på tre grupper:

Grupp A: Brasilien, Kina, Sverige och Tyskland

Grupp B: Island, Norge, Schweiz och USA

Grupp C: Danmark, Frankrike, Japan och Portugal

I tidigare upplagor har finalen spelats mellan vinnarna av grupp A och grupp B, medan ettan i C-gruppen fick spela bronsmatch mot bästa grupptvåan.

I år är formatet ändrat, då de två bästa gruppvinnarna möts i finalen 11 mars och den återstående gruppvinnaren i stället spelar bronsmatch mot bästa grupptvåan.

Ifjol vann Tyskland finalen mot Japan med 3-0. Sverige förlorade bronsmatchen mot Island med 2-1.

USA toppar maratontabellen överlägset med nio turneringssegrar, tvåa är Norge med fyra segrar följt av Sverige och Tyskland på tre var. Den senaste svenska turneringssegern kom 2009.

Så här sänds Algarve Cup på Eurosport & Eurosport 2:

Onsdag 4 mars
15:00 Studio (Eurosport)
15:10 Gruppspel: Japan – Danmark (Eurosport)
17:00 Gruppspel: Tyskland – Sverige (Eurosport)
19:15 Gruppspel: Portugal – Frankrike (Eurosport)
20:00 Gruppspel: Norge – USA (Eurosport 2)

Fredag 6 mars
14:00 Studio (Eurosport)
14:30 Gruppspel: Sverige – Brasilien (Eurosport)
16:30 Gruppspel: Frankrike – Danmark (Eurosport)

Måndag 9 mars
14:45 Gruppspel: Japan – Frankrike (Eurosport 2)
18:10 Studio (Eurosport)
18:30 Gruppspel: Sverige – Kina (Eurosport)
18:30 Gruppspel: Brasilien – Tyskland (Eurosport 2)

Onsdag 11 mars
13:00 Final (Eurosport)
16:45 Bronsmatch (Eurosport 2)

Om Eurosport:

Det är den största Paneuropeiska tv-kanalen, sänder på 20 språk och når 136 miljoner hushåll i 54 länder. Samma programinnehåll distribueras i HD på Eurosport HD.

Eurosport 2 sänder till 73 miljoner hushåll på 18 språk till 51 länder. Eurosport 2 HD lanserades i augusti 2009. Eurosport Asia-Pacific når 16 länder i regionen och lanserade en HD-version 2011.

Eurosports websiter rankas med sina 11 språkversioner som Europas främsta sportnätverk med 23 miljoner unika besökare per månad (comScore). Eurosport.coms gratisapp finns tillgänglig på 10 språk.

Eurosportnews tillhandahåller sportnyheter från hela världen till hela världen. Eurosport Player, Eurosports web-TV-tjänst, sänder sport live och on-demand till användarnas datorer i 53 länder och Player-appen finns tillgänglig för mobiler, surfplattor och connected-TV i upp till 34 länder.


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]