Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Niklas Jarelind får fem fina siller av Sillastans e-tidning

<°))))>< <°))))>< <°))))>< <°))))>< <°))))><

Matchen var väl så där, men det blev en viktig poäng på bortaplan. Kommenterandet var väl bra, men bäst var ändå den ärliga kritiken mot det här eviga repriserandet av nyligen inträffade händelser.

I åratal har jag suttit där i TV-fåtöljen och svurit ve och förbannelse över alla jäkla repriser som bildproducenterna envisas med. Spelar ingen roll från vilket land sändningen kommer ifrån.

Till alla bildproducenter världen över vill bara säga; Detta är 2014 och vi vet vid detta laget att ni har en fantastisk utrustning för att åstadkomma TV-sändningar. Ur alla möjliga och omöjliga vinklar. Ni behöver inte överbevisa oss TV tittare om detta längre. Så sluta genast med dessa förbannade repriser när det händer saker ”live”.

De olika TV-bolagen betalar stora summor pengar för att få sändningsrätten och vill givetvis inte betala TV-pengar för att göra radioreferat. Likt den Jarelind fick göra igår. Dessutom multipla gånger.

För mig personligen kan jag bara konstatera att det förtar mycket av intresset och känslan av spänning när jag tvingas att se saker som jag nyligen upplevt på skärmen, om och om och om och om igen. Ur alla möjliga vinklar OCH medan det pågår händelser i verkligheten.

I går var det första gången jag hörde en kommentator på TV som öppet kritiserade detta eviga repriserande. Så tack, Niklas Jarelind, dels för en bra insats som kommentator och dels för din insats för oss ”reprishatare”.

Zlatan och blicken

Zlatan och blicken|bild: kanal 5

Som jag sa inledningsvis, matchen var väl så där, men ett snyggt svenskt mål av Erkan Zengin, en ribbträff av samme man och en Zlatan-blick av modell genomträngande som drabbade den österrikiske inhopparen Rubin Okotie var väl matchens behålling.

Stackars Okotie visste inte var han skulle titta tll slut. En gång in i Ibras ögon, sedan vek han ner sig. Han kan vara ”ruskig” på många sätt den väldige Zlatan. Inte bara i målprotokollet.

Rubin Okotie tänker sig nog för innan han kladdar på andra storväxta spelare nästa gång.

När det gällde den svenska delen av gårdagens TV-produktion så skötte Kanal 5 sig bra överlag. Det är bara att säga grattis till rättigheterna och värvningarna från konkurrenten TV 4.

Niklas Jarelind, Karin Frick, Hasse Backe och Nora Henriksson har alla värvats över till Kanal 5 och de skötte sig med den äran.

F.d. landslagsspelaren Anders Svensson var väl tänkt som en bra side-kick till Jarelind. Var han det då? Nja, ge han lite mer tid innan ni dömer för hårt.

Resten av Sveriges EM-kvalmatcher

Sverige–Ryssland, 9 oktober 20:45, 2014

Sverige–Liechtenstein, 12 oktober 20:45, 2014

Montenegro–Sverige, 15 november 20:45, 2014

Moldavien–Sverige, 27 mars 20:45, 2015

Sverige–Montenegro, 14 juni 20:45, 2015

Ryssland–Sverige, 5 september 18:00, 2015

Sverige–Österrike, 8 september 20:45, 2015

Liechtenstein–Sverige, 9 oktober 20:45, 2015

Sverige–Moldavien, 12 oktober 18:00, 2015

Resultat alla EM-kvalmatcher 7/8 september – grupp inom ()

(C) Luxemburg 1-1 Vitryssland
(C) Spanien 5-1 Makedonien
(C) Ukraina 0-1 Slovakien
(D) Georgien 1-2 Irland
(D) Tyskland 2-1 Skottland
(D) Gibraltar 0-7 Polen
(E) Estland 1-0 Slovenien
(E) San Marino 0-2 Litauen
(E) Schweiz 0-2 England
(F) Ungern 1-2 Nordirland
(F) Färöarna 1-3 Finland
(F) Grekland 0-1 Rumänien
(G) Ryssland 4-0 Liechtenstein
(G) Österrike 1-1 Sverige
(G) Montenegro 2-0 Moldavien
(I) Portugal 0-1 Albanien
(I) Danmark 2-1 Armenien

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]