Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Konstiga saker i U-21 premiären

Någon mer än jag som tycker det är konstigt att inte vänsterbacken Ben Chilwell blir varnad vid kapningen av Linus Wahlqvist som föranleder en straff för Sverige? Alla som följer de här mästerskapen för de olika landslagen vet ju att en varning kan få betydelse längre fram i turneringen, om man då råkar få en varning till. Då blir man nämligen avstängd en match.

Kan inte hitta någon tidning som tar upp samma sak någonstans på nätet. Själv reagerade jag direkt men såg inget gult kort i TV-rutan, varken från domaren eller i form av grafik på skärmen som brukligt är.

Tänkte att de tar väl upp det i eftersnacket i studion. Men icke sa nicke. Mycket märkligt tycker jag, med tanke på att Chilwell vänder upp sulan mot Wahlqvists fot. Har sett spelare få direkta röda kort för samma typ av kapningar. Men domaren tyckte kanske att straffen var ”straff” nog för Chilwell och det engelska laget.

Ett engelskt lag som var favoriter innan matchen och började också bäst. Men Sverige blev bättre och bättre och Pavel Cibickis skott i ribban var värd ett bättre öde. Plus att straffen egentligen gav Sverige två chanser. Men båda avsluten var svaga av först Linus Wahlqvist på straffen och sedan av inhopparen Carlos Strandberg på den efterföljande returen.

Men jisses vad det engelska fotbollstänket har ändrats sedan importen av alla sydamerikanska och sydeuropeiska ”dykare”.

Till och med detta unga lag innehöll flera duktiga ”dykare”. Särskilt nummer elva, Nathan Redmond, som såg vältränad och stark ut men skenet bedrog. Han föll som ett höstlöv när det behagade honom. Lewis Baker och Jacob Murphy hade också väldigt lätt för att falla omkull vid minsta beröring.

Englands bäste anfallare, Tammy Abraham , är nästan förbi den svenske målvakten Anton Cajtoft.|© : UEFA

En gång i tiden fanns det ett ordspråk som sa att ”om en engelsk/brittisk spelare ligger ner så är han rejält skadad”. Det ordspråket är dött och begravet sedan en lång tid tillbaka. T.o.m. Man United fansen hånade Christiano Ronaldo under hans första ”dykande” tid i laget.

Nuförtiden trillar alla så fort de ser att de kanske kan tjäna på det och det är absolut inte lätt för domarna att avgöra vilket som är vad.

Skiten står mig upp i halsen. Det gamla fina ordet ”Sportsmanship” har fått en annan innebörd. Sportsmanshit.

Jag tror att fotbollen håller på att gräva sin egen grav med alla dessa fuskare. På lång sikt tror jag det. För att förr eller senare kommer folk att tröttna. Dels på fusket men även på dessa monstruösa löner som vissa uppbär.

Färre åskådare generar färre sponsorer som generar lägre löner. Om folk då dessutom skulle börja intressera sig mindre för att titta via Tv:n t.ex. så skulle även dessa vansinneskostnader för sändningsrättigheterna minska drastiskt.

Och för att komma till rätta med ekonomin i klubblagen så inför genast lönetak i stil med NHL och NBA. Det skulle även jämna ut styrkebalansen mellan lagen på lång sikt.

UEFA Live statistics

SWE – ENG

Ball possessions 48%-52%
Passing accuracy 85%-85%
Corners 1-7
Dangerous attacks 28-40
Total attempts 9-9
Disciplinary Yellow cards 0-0 Red cards 0-0Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]