Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Den lättaste fotbollsskon någonsin

Nu lanserar Adidas den helt nya adizero 99g. Det är den absolut lättaste fotbollsskon någonsin. Adizero 99g presenterades som ett innovationskoncept vid Adidas Innovation Lab redan 2013.

I och med dagens lansering så blir adizero 99g det första produktsläppet från Adidas nya fotbollskollektion ”Limited Collection”.

Sortimentet i ”Limited Collection” kommer att rymma fotbollsskor som tillverkas i väldigt begränsade upplagor och är det allra bästa inom Adidas fotbollsinnovation och dess samarbeten.

299 exklusiva par tillgängliga av "adizero 99g" | ©  : Adidas

299 exklusiva par tillgängliga av ”adizero 99g” | © : Adidas

I ett uttalande säger Adidas ”Med sina lättviktsegenskaper markerar adizero 99g ett revolutionerande steg för teknologin och innovationen inom fotboll; den här fotbollsskon är skapad för att göra spelare lättare och snabbare genom att ge dem både ett fysiskt och ett mentalt övertag på planen.”

”Den är ämnad att förbättra spelares prestation genom att tillföra extra snabbhet och rörlighet och samtidigt ge lämpligt skydd i en sport som präglas av fart och kamplystnad.”

Det kommer endast att finnas 299 exklusiva par tillgängliga världen över och inför lanseringen har omfattande globala tester gjorts tillsammans med spelare på alla nivåer – allt från spelare på amatörnivå till några av världens bästa, som Karim Benzema (Real Madrid) och David Alaba (Bayern München).

David Alaba ja. Föddes 1992 i Wien, av en filippinsk mamma och en nigeriansk pappa, är österrikisk landslagsspelare och spelar för Bayern München. Kan det bli mer globalt än så?

Fotbollen förenar sägs det. Låt oss hoppas och tro på det.

Hazim Kulak, Product Manager på Adidas säger:

– Feedback från spelarna är central för allt vi gör inom fotboll och att reducera skons vikt är viktigt för spelarna eftersom vikt är ett centralt element i jakten på ökad snabbhet.

– Att fotbollsskon är lättare hjälper spelarna att prestera på sin högsta nivå och lever även upp till Adidas ständiga ambition att ligga i framkant vad gäller fotbollsteknologi.

– Vi är otroligt stolta över den här designen och är säkra på att den kommer hjälpa fotbollsspelare att utvecklas och förbättra sitt spel.

Några av adizero 99g:s banbrytande egenskaper:
• 1 mm yttersula i polyamid som reducerar vikten, men är tillräckligt hård för prestation på högsta nivå.

• Extremt lättviktig ovansida, tillverkad av ett enda lager vävd polyestermesh.

• Unik placering av dobbarna som ger möjlighet till riktigt snabba rörelser åt alla håll.

• Den nya adizero 99g väger ungefär hälften så mycket som en vanlig fotbollssko.

• Oavsett väder kommer materialet alltid att väga 99g, till skillnad från syntetiska material eller skinn som blir tyngre i våta väderförhållanden.

Den begränsade upplagan av adidas adizero 99g finns att köpa i adidas egna butiker samt hos utvalda återförsäljare världen över från och med onsdagen den 15 april 2015.

Skon kommer endast att finnas i 299 exemplar där varje par märks med ett eget exklusivt nummer.

Undrar om Zlatan får ett nummer?


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]