Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

Allsvenskt kval på Havsskogsvallen

Här gör Stiffe Strömming 1 – 0 för Gälarnas IF mot AIK i kvalet.|© : Sara Nilsson


Märkligt nog ser det ut som AIK:s målvakt och deras nummer nio ska göra high five. Trots ett insläppt mål bakåt. Dom har väl inte spelat på oddset?

Det var med en förkrossande överlägsenhet GIF tog en viktig seger igår. Med siffrorna 6 – 1 såg “fisklaget” till att ha det bra förspänt inför returen nästa söndag. Tränaren Stiffe Sill säger till Bladet:
-Vi får nog ändå tacka målvakten Stefan “Bläck­fisken” Persson för segern. Han gjorde några makalösa räddningar i början av matchen som blev väldigt avgörande för fortsättningen. Det inspirerade de övriga i laget till att sätta på sig grovfjället och börja kämpa som ett stim.

Några andra som förtjänar överbetyg är definitivt Erik “Stingrockan” Nilsson som med sina fyra mål såg till att suga luften ur gälarna på “di svarte”. Även Anders “Torskstimmet” Lundström förtjänar ett högt betyg. Han hjälpte på ett föredömligt sätt “Bläckfisken” i målet genom att se till att motståndarna oftast torskade i sina anfallsförsök. Han organiserade hela försvarsstimmet på ett föredömligt sätt. Men så är han ju också lagkapten, den gamle torsken. Inte att förglömma mittfältaren Gerd Von Gös, dotter till lagledaren Sven Gädda och materialaren Karin Näbbgädda, som förtjänar ett plus i kanten för sitt slit i mittstimmet. Sedan får vi inte heller bortse från den lille hale kantsimmaren Sara Van Ål som stundtals hade lekstuga med motståndarförsvaret. Gjorde ju även det viktiga andra målet, som gav oss än mer syre under fjällen. Men som sagt, hela laget gjorde en helgjuten insats, avslutar Stiffe Sill och får medhåll av Gammelgäddan Sven Gädda.

Omslagsfoto: Eric Broms

Till nästa match får laget dessutom tillbaka den avstängde storstjärnan Zlåvafan Id-ovic´ och bäva månde Stockholmarna då. Om Zlåvafan bara kan hålla temperamentet under kontroll, så kanske både han och Stingrockan kan göra fyra mål var.

Enligt Stiffe Sill är en eventuell övergång för Zlåvafan till den Egyptiska ligan och dess ligaledare, Riots FC, absolut inte aktuell. Det finns inga pengar i världen som kan ersätta en eventuell förlust av honom nu, säger den gode Stiffe.

Tja, den som får simma får väl se.

Nu är det bara att åka hem och tvätta matchfjällen och fixa till planen i Gälinge inför nästa drabbning. De har en fin organisation, det gamla fisklaget, med materialchef Karin Näbbgädda i spetsen. Hon får ovärderlig hjälp av Mona Muräna som är chef för plan/läktar skötsel och Josefin Ängelfisk som basar för all försäljning, såväl souvenirer som i caféet.

Just det, nästa match går ju på Friends Arena i Stockholm, så Havsskogsvallen får en välbehövlig vintervila. Men planen kan ju behöva lite vård och omtanke ändå.

Omarbetning av omslagsfoto: EssPe


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]