Fredag, 19 april, 2024 | Dagens namn är: Olaus, Ola |

Tung förlust för HIF mot Öja

Ett yrvaket uppträdande i början av matchen kostade Hammenhög en poäng. Det var lite grand som att ”oj, har matchen börjat”. Tyvärr. För sedan var det jämt skägg i stort sett hela matchen. Förutom under en kort period i slutet av första halvlek. Då Öja var en aning starkare.

Öja vann den viktiga matchen mot Hammenhögs IF med 1 – 0. Båda lagen hade sju poäng inför dagens match så det var viktiga poäng som stod på spel. Det är trots allt sexton omgångar kvar, men att kunna vinna på förhand svåra bortamatcher kan vara nog så viktigt. Eller åtminstone kämpa till sig en pinne i bagaget hem.

HIF kom till spel utan avstängde Johan Ahl (för många varningar) och den rutinerade Jonas Håkansson (skadad) och fick dessutom ett par småskador under matchens gång, vilket gjorde att tränaren Magnus Knast fick ändra om i laget en hel del. Men han vill definitivt inte skylla förlusten på detta.

oja-hif_001

Här står vi inte på hälarna inte. Mv Daniel Andersson visar hur det går till.|Foto: Stefan Persson

– Nej, det vill jag absolut inte göra. Jag tycker grabbarna som kom till spel skötte det med den äran, förutom den där olycksaliga första minuten när vi stod på hälarna direkt efter avsparken. Vi var värda ett oavgjort resultat, tycker jag. De hade målet som vi bjöd på och en chans till i första halvlek, där Daniel Andersson gör en mycket bra räddning, sedan var det inte så mycket mer. I andra hade vi ett par rejäla chanser och Daniel hade det relativt lugnt. Så, en poäng tycker jag vi skulle ha.

Kan bara hålla med Magnus. Som jag sa inledningsvis, det var jämt och framförallt var det två lag som ville spela boll och inte bara slå långbollar över mittfältet. De försökte åtminstone spela genom mittfältet till stora delar, även om det inte alltid gav det resultat de kanske hade hoppats på. Men det ska båda lagen ha en eloge för.

Magnus säger: – Ta bara en sådan kille som Nils Arvidsson som är sexton år och går in och gör sin andra a-lagsmatch. På det sättet. Det är berömvärt och det är exakt vad jag vill säga om alla i laget. De kämpar och sliter och har en härlig inställning till sin sport. Vi har en bra laganda som jag hoppas och tror ska göra att vi kan spela till oss en plats bland de åtta första lagen, så vi slipper kval neråt och absolut slipper åka ur. Men upprepa förra årets succé med en tredjeplats är nog inte realistiskt att tro på.

oja-hif_002

Ett bra frisparksläge med två man rusande mot mål. Men ingen utdelning här.|Foto: Stefan Persson

Åka ur tror jag inte de ska behöva oroa sig för. Knappast nedflyttningskval heller. Men ni vet, bollen är rund och allt kan hända. För alla lag på den här nivån. Några skador på nyckelspelare och lite stolpe ut i matcherna så kan det gå troll i det hela. Det har större föreningar än våra två i den här serien, Hammenhög och Skillinge, fått erfara genom åren.