Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Tre viktiga poäng för Hammenhögs IF

Kanske Hammenhögspågarna tagit åt sig av kritiken angående inställningen till sin arbetsinsats som det fått på sistone. För igår så kände man igen de blå krigarna igen.

När man får Johan Lennartsson utvisad i den 39:e minuten efter två, onödigt snabba gula kort, så tar man trots allt ledningen i den 44:e minuten genom Andreas ”Tvilling” Ekstrand. Coola Killen Tvilling är han döpt till här på redaktionen för hans coola attityd när han får sina läge.

Han blev mr hat-trick igår med sina tre mål, dock inte i samma halvlek, men för mig så är det ett hat-trick lik förbannat. Äkta eller inte. Vinner ett lag med 3 – 0 och samme kille gör alla tre målen så kan det ju inte vara annat än ett hat-trick. I min värld i alla fall.

Andreas Ekstrand har precis gjort 2 – 0 och är lika cool som vanligt.|Foto: Stefan Persson

Men tidigare hade mittfältsmotorn Isak Bowers (nyckelmannen) haft ett skott i kryssribban. Nyckelmannen för att innan match så sätter nog tränare Magnus Knast in nyckelen i ryggen (ni vet en sådan där man har till leksaker), sedan springer han oavbrutet i nittio minuter.

Ger näst intill aldrig en boll förlorad. En mardröm för alla mittfältslirare att möta. Synd bara att han inte fick kröna sitt slit med ett skott i krysset. Samtidigt hade han besparat Lennartsson hans utvisning som kom i den efterföljande situationen.

Det var ett helt annat HIF än jämfört med de senaste matcherna. En man mindre kanske är melodin för att få spelarna att ta på blåställen. Nä, i längden är det nog ingen bra metod.

De blå pressar på trots numerärt underläge i femtio minuter.|Foto: Stefan Persson

Men kan man göra tre mål på ett av topplagen på 51 minuter med en man mindre, då har man definitivt kapacitet att vara med däruppe kring det övre kvalstrecket.

Det är ändå inte så förtvivlat långt upp. Sex poäng upp och femton kvar att spela om och topplagen ska också mötas inbördes. Allt kan hända och det är inte över ”until the fat lady sings”, för att använda en utländsk klyscha.

Tränaren Magnus Knast var av förklarliga skäl en rätt så nöjd man:

– Tycker nog att det var ganska jämt i första rent spelmässigt. Men vi hade några klarare chanser än Öja och Daniel i målet sattes inte på några större prov.

– Det blev ju lite kritiskt när Johan Lennartsson fick sina gula kort så snabbt, men det känns ändå som att vi vann rättvist trots allt.

– Men när sedan den där dubbelutvisningen kom (Jonas Håkansson i HIF och Gustav Nilsson i Öja) och vi fick spela nio mot tio då blev det av förklarliga skäl lite större ytor för Öja att spela runt på. Men vi krigade på bra idag och alla ska ha en eloge för det.

Nu har HIF en svår bortamatch mot Skivarp för att sedan ta emot Liga 06 hemma. Känns som att mycket i den här serien kommer att ställas på sin spets de närmaste omgångarna. Viktigt att hänga med då i jakten på poäng.


Matchfakta:

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]