Måndag, 15 april, 2024 | Dagens namn är: Olivia, Oliver |
 
 

Toppen mot botten blev målmässigt jämnt

Innan dagens match skiljde det 27 poäng mellan Hammenhögs IF och Skillinge IF i Damtrean. Svårt och tro av resultatet att döma.

sif-hif_img_2401

Frida Parkhagen i HIF har läge för ytterligare ett mål – men skjuter utanför.|Foto: Stefan PerssonMen att HIF-tjejerna var det bättre laget rådde det inget tvivel om. Även om Skillinge kämpade på bra så hade de svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Däremot hade HIF öppet mål i 28:e, bollen i stolpen i 30:e, ett ribbskott i 35:e innan Frida Parkhagen i den 45:e minuten kunde ge de blå ledningen efter ett fint väggspel. Chansmässigt väldigt rättvist.

Så ärligt talat satt jag och tänkte i paus att nu är väl bara frågan om ”proppen gått ur” de grönvita. Men nej då. De kämpade och slet föredömligt mot serieledarna och en 1 – 0 ledning är alltid väldigt skör att luta sig emot.

Faktum är att HIF-tjejerna kan gå till sommarsemester som serieledare med fem poängs marginal ner till Köpingebro och ytterligare tre poäng till Hallands Nation. Detta efter att ha vunnit elva och spelat oavgjort i en av totalt tolv matcher och detta ofta med klara siffror. Suverän prestation av en traditionsbunden förening inom damfotbollen. Låt oss hoppas att det håller i sig även under höstsäsongen.

sif-hif_img_2400

Nära ett ledningsmål för Hammenhög i första halvlek.|Foto: Stefan Persson

Även Skillinge är av tradition en bra förening inom damfotbollen. Men i år som nykomling i trean så har resultaten sannerligen inte gått deras väg. Matchen igår var den femte uddamålsförlusten på hemmaplan den här säsongen. Av sju möjliga. En oavgjord mot Husie och ”raset” mot Hallands Nation med 0 – 5 i de två övriga.

Så det borde finnas potential att plocka ur de grönvita tjejerna efter semestern. Igår tyckte jag mig stundtals se bra intentioner till försök att hålla bollen inom laget och en tro på sig själva. Det var ju trots allt serieledarna som var på besök.

sif-hif_img_2434-2

Skillinges Madeleine Nilsson är framme och oroar HIF försvaret|Foto: Stefan Persson

Samtidigt var det ett urklassiskt derby som automatiskt generar mycket vilja och det kämpades frenetiskt i varje situation. Det small på rätt så rejält emellanåt med omplåstring som följd. Men inga hårda ord lagen emellan. Inte som kunde uppfattas från ”läktarbänkarna” i alla fall.

Tufft och hårt men ärligt – precis som en derbymatch ska vara. Alla matcher förresten.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]