Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Skillinge vände underläge två gånger


Skillinge IF vände 0 – 1 och 1 – 2 till 2 – 2 i första halvlek och var det något bättre laget i andra halvlek. Men det ville sig inte för hemmalaget trots allt.

Men så länge man inte förlorar i den här jämna serien så är man med i racet känns det som.

Div.5 Sydöstra 1/9-2012

Se här den jämna tabellen från lag 2 – 9. Sjöbo leder nio poäng före Liga 06 och kommer förmodligen att vinna serien och gå direkt upp till fyran.

Skivarp är nio poäng efter Lövestad och får nog rikta in sig på ett ”överlevnadskval”.

Alla lag har spelat sjutton omgångar.

I matchen i går tycker jag att SIF blev berövade en solklar straff i slutet av matchen. Kanske just därför som inte domaren vågade blåsa – oavgjort läge och lite speltid kvar.

Men 5 – 1 och tio minuter kvar = garanterad straff med samma handssituation. Bara spekulationer såklart, men det är så det känns ibland. Det är små marginaler mellan himmel och helvete.

Förra matchen billig straff emot sig och en tappad poäng. Nu utebliven straff, men om domaren vågat blåsa och Stefan Pettersson hade satt den – två välbehövliga poäng.

Sammanlagt tre bort/ickebort-blåsta poäng som hade varit bra att ha inför de fem sista omgångarna. Tränaren Patrik Magnusson håller med i resonemanget om straffsituationen:

– Jag bad om en förklaring av domaren efter matchen eftersom vi alla såg att han var på väg att blåsa men ändrade sig.

– Han svarade att han avvaktade med tanke på fördelsregeln eftersom han tyckte att Öjaspelaren fick en knuff i ryggen. Alltså en frispark till Öja.

– Då undrade jag hur han kunde det eftersom det var vi som hade bollen och fick lov att avsluta också. Fick inget bra svar.

– Annars tyckte jag vi gjorde en bra andra halvlek där vi förde spelet ute på plan och hade några lägen som kunde gett oss ett segermål.

– Första halvlek var dock bedrövlig inledningsvis där de pressar oss ganska bra de första tjugo minuterna, med hög press i banan och de skapar också ett par vassa chanser.

– Sammantaget tycker jag nog ändå att oavgjort speglar händelserna rätt så bra och jag vill säga att Blentarp är väl så bra som Sjöbo.

Det må vara hänt att det är så. Men då måste Skillinge verkligen sträcka på sig eftersom de slog detta Blentarp med 3 – 1 i våras på bortaplan. Har inte sett alla SIF’s matcher men den i Blentarp är sammantaget den bästa än så länge utav de som jag har sett.

Kan bara de gröna hitta tillbaka till de lugna, självsäkra passningsspelet som de hade då, så kan vi helt klart rikta blickarna mot ett spännande kval senare i höst.


Matchfakta:

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]