Torsdag, 25 april, 2024 | Dagens namn är: Markus |

Skillinge gjorde det på övertid

2 x 3 – 2 till kommunen på lördagseftermiddagen borgar för ett hett derby om ganska exakt två veckor.

Men först ska serietvåan SIF åka till Löderup för toppmatch mot Liga 06 som ligger trea och HIF tar emot Ystads IF hemma på Hamondavallen. Ett YIF som ligger en poäng bakom HIF.

Själv satt jag på Skillinge IP och såg ett SIF som kom ut och försökte ta kommandot direkt med två riktigt bra chanser, varav en av dem nog borde resulterat i ett mål, i en match med fem mål men bara två målskyttar.

Men istället som det så ofta sker så rinner motståndarna i genom och gör ett mål. Ett snyggt sådant också, där målskytten Kevin Ketteridge iskallt chippade bollen över en utrusande Jonas Nilsson i SIF-målet. Ett sådant som kommentatorerna skriker sig hesa på i TV, men som på sin höjd får lite ljumma applåder av tappra småklubbsfotbollsåskådare.

Detta skedde i den åttonde minuten och sedan kom Skillinge helt av sig i spelet och hade väldigt svårt med det mest elementära i lagspelet fotboll. Passningar på fötterna. Gärna på någon som kom med fart. Men var fanns den? Därför blev det många gånger svårt för bollinnehavaren att hitta ett bra alternativ att leverera till. Ärligt – det var ljusår från det fina spelet jag såg i Blentarp för några veckor sedan, där alla ville ha boll och visade det med.

sif-skivarp_img_1793

Skillinges egen Stefan Schwarz,Linus Jensen, vinner ännu en närkamp.|Foto: Gerd Persson

Personligen tror jag att det kom en reaktion på den superba inledningen av serien med åtta raka utan förlust. Detta dessutom som nykomling. Visst, den nionde kom idag men jag tror inte detta spelet håller mot Liga 06 på torsdag den 7/6. Men samtidigt är det en väldig styrka att vinna när man inte spelar på toppen av sin förmåga, att ha en så kallad hög lägsta nivå.

Detta fick man visa i den 30:e minuten då Stefan Pettersson mycket behärskat drog in bollen vid den bortre stolpen efter ett snyggt anfall. Då trodde åtminstone jag att Skillinge skulle ta över tillställningen. Men icke så, utan Skivarp krigade på bra och resten av halvleken var det jämt skägg mellan lagen.

sif-skivarp_img_1795

Armen i ryggen på Ola Wirén.|Foto: Gerd Persson

Tre minuter in i andra halvlek hade William Hagen-Goldsworthy ett bra läge, men skottet smet tyvärr utanför den högra stolpen. Skivarp fick en märklig indirekt frispark i Skillinges straffområde som dock inte resulterade i något. Men situationen var konstig. Skivarpspelaren knuffade Ola Wirén över målvakten Jonas Nilsson som blev mäkta förgrymmad – med all rätt. Men det var Skivarp som fick frisparken.

Så i den 74:e minuten fick man ytterligare en tveksam frispark, denna gång precis utanför straffområdeslinjen. Den förvaltar Kevin Ketteridge på ett snyggt sätt genom att skruva den runt muren och in i Petterssons hörna. Där han satte sin i första halvlek. Då såg det inte ljust ut sett med Skillingeögon.

Men fyra minuter senare får SIF en billig straff, det brukar jämna ut sig med sådant, och fram kliver Stefan Pettersson som inte vill vara sämre än tvåmålsskytten i Skivarp. Han sätter den bombsäkert i vänstra hörnet och med tolv minuter kvar var jag beredd att skriva 2 – 2.

sif-skivarp_img_1846

Det ser ut som om målvakten ska ta den. Men bilden ljuger. Han blir grundlurad.|Foto: Gerd Persson

Men då hade jag inte räknat med Herr Pettersson. På övertid så använder han kanske inte det starkaste han har i fotboll (huvudet) och nickar in en lyra i bortre gaveln som målvakten är på, men inte kan styra undan. Ytterligare tre poäng är bärgade trots knackigt spel och man slapp nykomlingsklassikern denna gång. Man lyckas vända 0 – 1 och 1 – 2 till seger på grund av en hög lägsta nivå.

sif-skivarp_img_1858

Skivarpsmålvakten sträcker sig förgäves efter Petterssons nick (längst t. höger).|Foto: Gerd Persson

I en hyfsat snäll match lyckades domaren hitta sju varningar. Några var befogade, som den tvåmålsskytten Kevin Ketteridge ådrog sig när han sparkade ner Jens Ask i mitten på andra halvlek. Men vissa var petiga i överkant. Då var det betydligt hetsigare i förra hemmamatchen mot Lövestad – men med enbart fyra varningar som facit.

Glädjande var det också att Hammenhögs IF lyckades vinna hemma mot IFK Ystad med 3 – 2. Ett HIF som hade ledningen med 2 – 0 till den 41:a minuten då IFK reducerade, vilket också blev halvtidsresultatet.

I andra så kvitterade IFK efter en kvart vilket stod sig tills det var en kvart kvar då Kim Blohmé avgjorde till HIF:s fördel. De två övriga målen för Hammenhög gjordes av Andreas Ekstrand i 9:e minuten och Jonas Håkansson i den 39:e minuten.