Fredag, 29 mars, 2024 | Dagens namn är: Jonas, Jens |

SIF i topp efter seger mot Blentarp

blentarp-sif_001

Här når inte Stefan Pettersson ända upp, men det gick desto bättre på marken.|Foto: Stefan Persson

Det blev en tämligen säker seger för Skillinge i den förutspådda svåra bortamatchen mot Blentarp. Nu leder man serien, dock med en match mer spelad, men man behöver sannerligen inte be om ursäkt för det.

Har Skillinge drabbats av nykomlingssjukan? Ni vet, den där ”vinnar-febern” som alla nykomlingar drabbas av i början på säsongen när de ska börja en ny säsong en division högre upp. För att efter ett tag bli lite mer ”mänskliga”. Jag tror faktiskt inte det. Det här ser laget ser välbalanserat ut. Bra nyförvärv och en bra kvarvarande stomme att bygga vidare på, även om en del spelare kommit upp en bit i ålder.

Draget att sätta ner Kristoffer Persson som mittback och nu i den här matchen Ola Wirén såg helt klockrent ut. Det var inte många farligheter målvakten Jonas Nilsson behövde avvärja igår. Skillinge gjorde Blentarp bleka och det var så klart inte bara mittbacksparets förtjänst. När alla jobbade för laget så var Skillingespelarna bättre på varje position sett över hela banan.

I den femtonde minuten blev hemmalaget än blekare då William Hagen-Goldsworthy rann igenom och behärskat sköt in ettan. Sedan kom matchens delikatess i den 25:e minuten då Markus ”Macke” Nilsson serverade Stefan Pettersson en riktig smörpassning som denne förvaltade på ett charmant sätt. Spring ifrån din försvarare, dra dig en aning ut till höger, få ner målvakten och sedan chippar du in bollen i bortre burgaveln. Då kopierar du Petterssons mål, om du har en passare som Macke Nilsson vill säga.

blentarp-sif_003

Fr.v. Stefan Pettersson, Ola Wirén och Markus Nilsson håller sig framme.|Foto: Stefan Persson

Sedan kontrollerade SIF händelserna på plan och hade snarare bud på 3 – 0 än att hemmalaget skulle reducera. Hemmalaget försökte i andra halvlek med långa bollar på ”Bengt” men inte heller det fungerade särskilt bra. SIF-spelarna var på hugget och släppte inte till speciellt många situationer. Men de sista femton blev månne de gröna lite för säkra och tummade lite på arbetsinsatsen.

Hastigt men desto mindre lustigt kom Blentarp igenom och fick sin reducering med fem minuter kvar att spela. Det kändes som att det smög sig in en känsla av panik bland Skillingespelarna. Men det blev ändå aldrig riktigt farligt framför Jonas i målet. Strax innan slutsignalen missade mittbacken i Blentarp och Jens Ask, SIF:s spelande tränare som hade hoppat in i slutet, fick ett friläge som han inte var sen att ta till vara på.

Det ska bli väldigt spännande att följa det här laget framöver. Där ryms så mycket bollkunnande och en vilja att försöka rulla boll till varandra och inte bara ”tjonga” iväg kulan i luften. Så jag sticker ut hakan redan nu och tippar Skillinge topp tre. Men som jag sagt tidigare. Tänk på att jag är en urusel tippare. Så därför ska jag tippa Frankrike som vinnare av Euro 2012.

Fotnot: Hur det än går mellan Sjöbo – Lunnarp så blir det en ny serieledare i morgon och om Ystads IF vinner sin bortamatch mot Lövestad så hamnar SIF på tredje plats.