Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Seriepremiärerna 2016 närmar sig

Spelprogrammen för våra fotbollslag i kommunen är klara när det gäller datumen. Avsparkstiderna är klara för några lag (se nedan). Kanske känns avlägset just nu, men nu vill åtminstone jag känna vår i luften och en vårluft fylld av förväntningar. Förväntningar på både det ena och det andra.

Österlen FF:s herrlag avancerade förmodligen en aning för fort i seriesystemen, för det blev degradering direkt från division 2 efter en säsong. Nu får man ta nya tag i division 3 och kan bl.a. se fram emot två heta derbyn mot Tomelilla IF.

Hammenhögs IF:s damer är tillbaka i division 1 efter två år i division 2. Skulle ju vara jättekul om laget kunde etablera sig som ett stabilt lag i ettan och kanske, säger kanske, på sikt ta nästa steg i seriepyramiden. Elitettan. Vad sägs om resor till Stockholm x 2 och Sundsvall och inte minst Östersund?

Den längsta bortaresan detta år blir till Färjestaden på Öland den 23 juli. Kanske ett sommarläger där en vecka innan match, med lite sol och bad? Eventuellt litta träning osså.

Ett annat lag som avancerade en division var Österlen FF:s damer. Laget har utvecklats i rätt riktning och vann serien obesegrade med målskillnaden 99-17. En målkvot på +82 efter sexton matcher är imponerande. Nu tar laget över Hammenhögs plats i tvåan och förhoppningsvis klarar de av att hålla sig kvar. Varför inte lite heta derbyn i ettan mot HIF om några år?

Vinnarnas självklara rättighet - Segerchampagne på fotbollsplanen|: Gerd Persson

En härlig känsla att gå upp en division. På bilden firar ÖFF hösten 2014 avancemanget till tvåan.|: Gerd Persson

Vet att det kanske är en hel del snack här om derbyn hit och dit. Men som spelare tycker i alla fall jag att det är speciellt med dessa derbyn. Oftast känner man några spelare i motståndarlaget och har man inte ”skruvat” på vinnarskallen på rätt sätt den dagen så gör man det aldrig.

Några lag som hade vinnarskallarna rätt ”påskruvade” större delen under säsongen var IFK Simrishamn och Hammenhögs IF:s herrlag. IFK vann division 5 och man gjorde det med tio poängs marginal till tvåan HIF, ett HIF som sedan klarade kvalet till fyran mot först Liria (Rosengård) och sedan division 4 laget Tollarp. Bra jobbat av ”de blå”.

Det innebär att kommunen inte har något lag i herrfemman 2016. För lagen i sexan lyckades inte alls. Två åkte ur (Borrby och Rörum) och bäst placerad blev Kiviks AIF med en sjätteplats.

Gröstorps IF är tillbaka i sexan igen efter en andra plats i bakom Wollsjö AIF. Förhoppningsvis stannar de kvar där, men de får gärna fylla den tomma platsen i femman. Dom eller något annat kommunlag i sexan.

På damsidan har kommunen glädjande nog inget lag i den lägsta serien (div.4). Både Gärsnäs AIS och Sankt Olofs IF/Kiviks AIF klarade sig kvar i trean. GAIS på en fjärdeplats och SOIF/KAIF på en åttondeplats. Bra gjort båda två. Ett snäpp till i kvalitet så är man med och krigar om uppflyttning.

Alla premiärmatcherna 2016 hittar du i den högra kolumnen ⇒ ⇒ ⇒


⇓ Serierna 2016 för våra 14 lag i kommunen ⇓Div 1 Södra Götaland Dam

[standings league_id=39 season=2016]


↑ Sidans toppDiv 2 Södra Skåne Dam

[standings league_id=74 season=2016]


↑ Sidans toppDiv 3 Södra Götaland Herr

[standings league_id=37 season=2016]


↑ Sidans toppDiv 3 Sydöstra Skåne Dam

[standings league_id=40 season=2016]


↑ Sidans toppDiv 4 Östra Skåne Herr

[standings league_id=4 season=2016]


↑ Sidans toppDiv 6 Sydöstra Skåne Herr

[standings league_id=6 season=2016]


↑ Sidans toppDiv 7 Sydöstra Skåne Herr

[standings league_id=7 season=2016]


↑ Sidans toppBookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]