Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Österlens FF på en hedrande sjätteplats

ÖFF behövde ingen hjälp från någon utan kunde för egen maskin säkra platsen i trean genom en mycket meriterande seger i Malmö på Lindängens IP mot BK Olympic.

div 3 Södra Götaland

Med 4 – 1 såg man till att det inte spelade någon roll hur de andra matcherna slutade. Det är alltid den bästa medicinen, att avgöra själv.

Målskyttar för ÖFF i den här viktiga matchen blev Amer Sofradzija som gjorde två av målen, Jim Nylander ett och Henrik Lundberg ett.

Med segern såg man också till att sluta på en mycket fin sjätteplats i serien och detta som nykomlingar. Starkt jobbat.

Nu visade det sig efteråt att även vid en förlust så hade laget klarat sig kvar tack vare Tomelillas 0 – 3 förlust mot topplaget Nosaby.

Ett Nosaby som i ärlighetens namn ska sägas hade mer att spela för än Olympic. Men det är inget ÖFF ska be om ursäkt för.

Så det blir Tomelilla som får den föga avundsvärda uppgiften att försöka kvala sig kvar i trean och vi får ju hoppas att TIF klarar sitt återkval. De heta derbyna ska helst inte försvinna nästa år.

Derbyn är alltid en god anrättning att ha på menyn.

div 6 Sydöstra Götaland

På tal om derbyn så har det varit mycket av den varan i sydöstra sexan. Hela fem Simrishamnslag hittar vi här och det var väldigt nära jackpott för Simrishamn.

Kiviks AIF vann serien och är klara för femman nästa år. Vi säger grattis. IFK Simrishamn slutade tvåa och Gärsnäs AIS trea och får försöka kvala upp till femman.

Det var ytterst nära att ett fjärde Simrishamnslag hade fått den chansen med. Borrby IF och FC Österlen slutade på samma poäng, med samma målskillnad men Österlen hade gjort fler mål och blir fyra.

De slutar trea av de åtta fjärdeplacerade lagen och det krävdes att vara bland de fyra bästa fyrorna för att få kvala. Ett mål till idag av Borrby hade placerat dem på den åtråvärda kvalplatsen.

Dessutom har Borrby slagit FC Österlen båda gångerna i år. 4 – 2 hemma och 3 – 1 borta är siffror som imponerar.

Men man hade några onödiga poängtapp på vårkanten mot både Köpingebro och Glemmingebro som blev kostsamma skulle det visa sig. Tyvärr.

Det femte laget från kommunen i den här serien var Gröstorps IF. De slutade på en klar niondeplats, långt före det förhatliga kvalspöket som en tiondeplacering hade inneburit.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]