Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Österlen FF serieledare igen

Efter segern mot Husie IF i går så återtog ÖFF serieledningen i Div 3 Södra Götaland. 3 – 0 hemma kan verka säkert, men var det så?

ÖFF inledde starkt på Skillinge IP och hade bl.a. ett skott i ribban redan efter fem minuters spel.

Husiespelarna verkade fortfarande vara kvar på LV4:as gamla övningsfält och värma upp. Det var klasskillnad i första halvlek.

Men ledningen med 1 – 0 var snål med tanke på spelövertaget. Samtidigt väldigt bräcklig. Ett baklängesmål kan komma som en blixt från klar himmel

Men vad hände i pausen? Scenariot i andra halvlek blev nästan det omvända.

Husie IF hade lämnat övningsfältet och tagit på sig stridsmunderingen. Bolltempot höjdes och Österlenspelarna verkade tagna på sängen.

Men som det så ofta händer när det spelförande laget inte lyckas få in bolluslingen, så får man ett emot sig istället.

Den här matchen var inget undantag. I 87:de minuten avgjordes tillställningen när Rasmus Ridell slog in 2 – 0.

Sedan av bara farten fick unge inhopparen Oskar Blixt trycka dit trean i på övertid. Serieledningen var ett faktum.

Det jag såg igår gör att jag tror på ÖFF i år. För när ett lag vinner utan att ha presterat på topp, då är man inne i zonen.

Ofta flyter det bara på och poängen trillar in utan att man funderar för mycket. Därför tror jag att Österlen FF utmanar hela vägen in i oktober.

Det var två spelare som höjde sig över mängden igår. Mittbacken André Lindholm var fullständigt outstanding och dominerade med sin snabbhet och speluppfattning.

Likaså lagkaptenen Jonathan Karlsen måste vara en klippa att ha där på mittfältet. Hård i spelet, men samtidigt lugn och samlad i sitt agerande.

Ett beröm till domarteamet också. När Murat Kücükvardar gjorde 1 – 0 efter en halvtimmes spel, så tog bollen i ribbans underkant och studsade innanför mållinjen.

Inte många såg det. Jag såg det definitivt inte från min position. Men linjedomaren såg det och vinkade för mål utan alltför stora protester från Husiespelarna.

Bra gjort av linjedomaren. Huvuddomaren skötte sig också bra. Det behövdes t.ex. inte en enda varning för att hålla matchen på rätt nivå.

Nästa match för ÖFF är Hittarps IF borta på Laröds IP, lördag 9/8 kl 14:00, för att sedan återvända till Skillinge IP den 16/8 för att möta Råå IF.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]