Fredag, 29 mars, 2024 | Dagens namn är: Jonas, Jens |

Oavgjort i toppmötet

I den ytterst tidiga ”lilla” seriefinalen tog Tomelilla en tidig ledning. Men Brantevik/Rörum/Österlen FF kvitterade och och tog även ledningen. I båda fallen var det Jim Nylander som höll huvudet kallt och nickade in målen.

tif-brant_Img_1676-2

Här är Jim Nylander på väg fram för att nicka in bollen för ledning 2 - 1.|Foto: Stefan Persson

Inledningen var lite trevande från båda lagen. Men Tomelilla fick en tveksamt dömd frispark efter tio minuter, precis utanför straffområdet. Med det läget gjorde inte Anders Nilsson något misstag utan satte frisparken väldigt snyggt i målvakten Per Håkanssons högra hörn.
tif-brant_Img_1650

Läget är perfekt för en känslig högerfot och med en felkomponerad mur.|Foto: Stefan Persson

Borde inte den annars utmärkte målvakten Per Håkansson spegelvänt på muren? Han ställde sig själv till vänster och de kortaste spelarna till höger. Det försvårade inte direkt för frisparksskytten Anders Nilsson.

tif-brant_Img_1651

Bättre odds för att sätta den till vänster från skytten sett med en sådan mur.|Foto: Stefan Persson

Men så var det de där med den eviga frågan om hands eller inte hands. Min personliga tolkning är att i detta fallet var det inte hands på Fredrik Ahl. Om bollen studsar upp, eller skjuts på din arm och du har den intill kroppen – vad ska du göra? Den kan ju inte gärna försvinna i tomma intet. Det borde vara ”att arm/hand söker bollen” om det ska blåsas straff eller frispark. Annars kan man ju stå och prickskjuta på motståndarnas armar och händer.

Hur som helst, 0 – 1 läge för BRÖ FF och för en kort stund lite hängande huvuden i laget. Men det blev ändring på det och de kom successivt in i matchen igen efter stundtals riktigt bra spel.

Så kom också följdaktligen kvitteringen i den 36 minuten efter en snabb omställning på vänsterkanten. Två snabba, exakta passningar och bollen letade sig in i straffområdet och där gjorde Jim Nylander inga misstag med skallen. Resten av perioden höll båda lagen en bra nivå på spelet och hemvändande Tomelillaspelaren Joel Mårtensson (från BW90) hölls i strama tyglar av BRÖ-försvaret.

tif-brant_Img_1679

Jim Nylander tvekade inte när lägena kom. Fick pris som bäste BRÖ FF-lirare.|Foto: Stefan Persson

Sedan kom då efter ytterligare en snabb omställning i den 53:e minuten ledningsmålet för BRÖ FF. Det påminde om kvitteringen, fast denna gång kom inspelet från högerkanten och Nylander var återigen bombsäker med pannan. Med en perfekt språngnick satte han bollen distinkt i nät.

Då såg det ut som om serien verkligen skulle spetsas till lite – med Tomelilla och BRÖ FF på sexton poäng vardera. Men tio minuter senare tog det roliga slut för bortalaget efter en konstig situation i straffområdet. Från min position såg det ut som att Per Håkansson boxade bollen via egen medspelare på en motståndare som sedan fick se bollen gå i mål.

Även sekretariatet på Tomelilla IP hade problem med att se vem målskytten var. Till slut enades man om att det var Johan Nilsson som var sist på ”flipperkulan” inne i BRÖ:s straffområde.

Med det sagt så kan man konstatera att med lite flyt så hade bortalaget bärgat alla tre poängen. Men sett till spelet ute på plan så var resultatet rättvist. Hela BRÖ FF ska ha en eloge för bra spel och en fin offervilja. Laget åkte ner en placering till en tredje plats, men det är väldigt jämt i toppen. En vinst eller förlust kan innebära stora förändringar.

Tyvärr kunde vi inte få några kommentarer av Brantevik/Rörum/Österlen FF tränaren Lars Blixt.