Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Oavgjort för båda Simrishamnslagen i femman

Båda Simrishamnslagen spelade till sig en poäng i går kväll. SB valde att bevaka de båda högre placerade lagen Skillinge IF och Lövestad på Skillinge IP.

sif-lovestad_Img_1711

Kramkalas efter kvitteringen i 40:de minuten av Jonas "Taggen" Andersson (skymd).|Foto: Stefan PerssonDet ska direkt sägas att så jämt som det är bakom Sjöbo IF med nio lag inom en marginal på sex poäng, efter denna omgång, så är varje seger ett steg närmare säkrat kontrakt och en eventuell kvalplats uppåt.

SIF hade chansen att befästa sin andraplats i matchen mot Lövestad, men tog den inte. Var väl heller aldrig riktigt nära en seger, då det kändes som att spelarna inte riktigt var på tårna från början av någon anledning. Följdriktigt så tog också Lövestad ledningen i den 25:e minuten efter lite sömningt försvarsspel i SIF.

En liten väckarklocka antagligen, för spelarna började ta för sig lite mer och när Marcus Svensson gick ut med ljumskproblem och spelande tränaren Jens Ask kom in, så hettade det till. Han eldade på spelarna och med tränaren så nära in på sig vågade de inte göra annat än jobba hårdare.

Nä, lite skoj – lite allvar, för faktum är att Lövestad själva hjälpte till med tändvätska till SIF-spelarna. Det var ett evigt gapande på domaren om varje domslut och på SIF-spelarna i varje närkamp. Man kan ju inte annat än vakna, hur sömnig man än är, efter allt det skrikandet som grasserade längs linjen och som indirekt påverkade Lövestad-spelarna i negativ riktning.

sif-lovestad_Img_1694

"Gamlingen" Ola Wirén visar fin spänst, men kommer en aning sent.|Foto: Stefan Persson

SIF tackade för väckarklockan och kvitterade i den 40:de minuten efter ett fint anfall som avslutades mycket snyggt av Jonas ”Taggen” Andersson, som från vänsterinnerposition fick till en kalasträff och fick se bollen borra sig in i det bortre hörnet. 1 – 1 i paus och helt rättvist i det läget. Andra halvlek blev den första lik med mer ”krig” än skönspel och fortsatt ifrågasättande av domslut och motståndare.

Om man jämför med SIF:s charmanta bortamatch mot Blentarp, så var det här ett steg bakåt rent spelmässigt. Men samtidigt är man aldrig bättre än motståndet tillåter och Lövestad krigade till 110 % och hade bestämt sig för att minst en pinne skulle med hem i bagaget.

Kanske var avsaknaden av varnings-avstängde mittfältaren Markus ”Macke” Nilsson för stor för SIF att bära – han har inlett säsongen på ett formidabelt sätt – personligen tror jag att han hade behövts igår med sin teknik och speluppfattning. I den här typen av matcher, med mycket ställningskrig på mittplan, så behövs det ofta någon som kan bryta mönstret och det tror jag ”Macke” hade kunnat göra i går.

sif-lovestad_Img_1712

Målvakten Jonas Nilsson går ut och plockar ner bollen hur säkert som helst.|Foto: Stefan Persson

Efter premiärförlusten mot Ystads IF på bortaplan med uddamålet så har nykomlingen Skillinge radat upp sex raka utan förlust. Mycket starkt gjort – jag har tippat dem på kvalplats uppåt – och just nu innehar laget en fjärdeplats som snabbt kan bytas ut mot minst en tredjeplats om man vinner den svåra bortamatchen mot Öja den 29/5. Sedan väntar hemmamatch mot Skivarp (2/6) och ytterligare en svår bortamatch mot nuvarande tvåan Liga 06 (7/6) för att den 16/6 ställas mot Hammenhögs IF, på hemmaplan, i årets första kommunderby i den sydöstra femman.

Efter det är det två matcher kvar innan sommaruppehållet. Hemma mot Ystads IF den 20/6 och borta mot IFK Ystad den 27/6. Undras just var nykomlingarna befinner sig i den jämna serien då? Mitt tips är tvåa. Om inte skador och avstängningar ställer till det alltför mycket.

Niondeplacerade Hammenhög hade igår chansen att dryga ut försprånget gentemot tiondeplacerade Skivarp till fyra poäng, men lyckades bara få 2 – 2 på hemmaplan. Nu har de en svår bortamatch mot tvåan Liga 06 som de åtminstone måste ta poäng av, om de inte på allvar ska bli indragna i bottenstriden. Tror att spelare/ledare i SIF håller en tumme för få lite hjälp av kommunkollegan i den omgången. Det är för övrigt en match som SB tänker bevaka på plats.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]