Fredag, 26 april, 2024 | Dagens namn är: Teresia, Terese |

Kvalresultat 12 oktober 2013

Det var ett bra och ett mindre bra resultat för våra två lag som var i farten idag. Men både IFK Simrishamn och Gärsnäs AIS har chansen kvar att bli div 5 lag nästa säsong.

Dock har IFK den absolut bästa chansen efter sin 3 – 1 seger på hemmaplan mot Helsingborg City FC. Man tog ledningen med 1 – 0 i den 19:de minuten genom Tobias Sonesson och höll detta till paus.

Helsingborg kvitterade i den 64:de och allt tydde på att det skulle bli slutresultatet. Men i den 90:de minuten kunde Izet Kaljic ge Simrishamn ledningen igen.

Och så, i den tredje tilläggsminuten fick IFK en straff som Anders Persson slog in till 3 – 1. Bingo för IFK och ridå ner för Helsingborg.

Läget för ytterligare ett Simrishamnslag i femman ljusnade betydligt med den avslutningen av matchen. Oavgjort eller uddamålsförlust räcker för avancemang.

Dock alltid svårt att försöka spela på resultatet. Bättre att gå ut och köra över motståndarna och visa var skåpet ska stå.

Gärsnäs däremot tappade en 2 – 0 ledning som man hade i paus till oavgjort 2 – 2 mot Askeröds IF på Gärsvalla.

Onödigt kan tyckas. Kvitteringen kom med sju minuter kvar av matchen. Nu får GAIS en svår uppgift på bortaplan, där de måste antingen vinna eller få oavgjort med 3 – 3 eller mer.

Tufft läge mot ett div 5 lag som ju Askeröd trots allt varit under säsongen. Men ingenting är omöjligt. Allt går att vända till det positiva. Det såg vi om inte annat på fredagskvällen när Sverige vände mot Österrike.

Målen för Gärsnäs: 1-0, Kristofer Mårtensson (29min), 2 – 0, Niklas Bernhoff (32min)

Övriga kvalresultat under lördagen för lag i vår region:

Herrar div 3
2013-10-12 14:00 Veberöds AIF – Tomelilla IF 3 – 0
(Fyralagsserie i enkelmöte. TIF har hemmamatcher 2013-10-19 14:00 och 2013-10-26 14:00)

Herrar div 4
2013-10-12 14:00 Vellinge IF – Liga 06 IF 3 – 1
(Liga 06 utslaget)

2013-10-12 14:00 SoGK Charlo – Bosniska FK Behar 4 – 3
(Charlo vidare till dubbelmöte mot Kulladals FF om en plats i fyran. Speldatum är 2013-10-19 14:00 och 2013-10-26 14:00.)