Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Kvalmatcher med rätt resultat

Simrishamns kommun hade tre lag till kval denna höst. Alla tre herrlag och alla tre med rätt resultat för vår del. Hammenhögs IF hade det tuffast efter 2 – 2 både hemma och borta.

Efter en tappad 2 – 0 ledning på hemmaplan i första matchen såg det lite dystert ut. I bortamatchen igår kom man i underläge två gånger, men kunde kvittera båda gångerna.

Kvitteringen till 2 – 2 kom i den 86:e minuten genom Mattias Olsson och detta efter att hemmalaget fått en man utvisad i den 80:e matchminuten.

Det är ingen tvekan om att Mattias Olsson har betytt en hel del som målskytt för HIF i detta kval. Tre av de fyra spelmålen har han stått för.

Men 4 – 4 efter två matcher innebar förlängning och eventuellt straffar. Och straffar blev det. Vem stegar fram till den första om inte Mattias Olsson. Nope. Inget mål.

Skarpskytten Mattias Olsson redo att slå till|: Arkivbild/Stefan Persson

Skarpskytten Mattias Olsson redo att slå till.|: Arkivbild / Stefan Persson

S. Sandby sätter den första till 3 – 2. Sedan följs lagen åt via straffmål tills den femte straffomgången där S. Sandby kan avgöra, men missar.

Marcus Sassersson måste då sätta HIF:s femte straff för att hålla liv i matchen – och det gör han. Men sedan kan Sandby avgöra med sin femte straff – men missar. Tjoflöjt sicken dramatik.

Först i den nionde straffomgången avgjordes det. Claes Arvidsson satte sin straff och S. Sandby missade sin och ”di blå” var tillbaka i femman.

Var inte själv på plats, men det ångrar jag idag. Det måste ha varit rena TV-puck lyckan därute på planen och inne i omklädningsrummet och under hemresan och under kvällen och under natten och … 😉

Efter Skillinges och Kiviks sorti från div. 5 sydöstra så har kommunen åtminstone två lag i femman. Tack för det Hammenhögs IF. 🙂

I återkvalet till sexan hade Borrby IF inga problem med att avfärda tabellfyran från sydöstra sjuan, Smedstorps IF, med två raka vinster.

Efter en 5 – 0 vinst borta så var det nästan i praktiken klart med vidare division sex spel för Borrby. Vinsten hemma igår stannade vid 2 – 1, men det räckte mer än väl. Sammanlagt 7 – 1 och fortsatt spel i div. 6 sydöstra nästa år.

Vi får gratulera Rörums SK till en väldigt lyckad comeback i seriesystemet efter sitt avancemang till sexan igår. Efter vinsten förra helgen i Klagstorp med 5 – 3 så hade man ett bra utgångsläge i returen.

Matchen slutade 2 – 2, men RSK hade kunnat förlora med 4 – 2 och ändå gått upp eftersom det tillämpas Champions League regler med bortamål o.s.v.

Nu hoppas jag verkligen att inte Skåneboll placerar nedflyttade Kiviks AIF i den östra sexan, utan låter Simrishamnslagen spela i den sydöstra serien.

Då skulle kommunen besitta hälften av platserna i den serien, alltså sex stycken Simrishamnslag i samma serie. Detta trots att Hammenhög går upp och Gröstorp åker ner till sjuan.

Annars hade det kunnat vara åtta lag. Hujedamaj va många derbyn att se fram emot. Även om det ”bara” blir sex lag från kommunen. Men som sagt, det beror på Skåneboll.

Måste som avslutning gratulera Liga 06 i återkvalet till femman. Förra lördagen åkte man till Bunkeflo och vann med 2 – 0 och det verkade klart med fortsatt div. 5 spel.

I hemmamatchen igår kom man i underläge med 0 – 2 och såg ut att gå mot en oviss förlängning och eventuellt straffar. Men så i den 90:e minuten reducerade Anton Olsson och såg till att rädda kvar Liga 06 i femman även nästa säsong. Grattis till de orangea i Löderup från oss.

Resultat från Skånebolls kvalspel (lag i fetstil är segrare)

Södra Sandby IF 2 – 2 Hammenhögs IF (sammanlagt 4 – 4, 8 – 9 e.s)

Målskyttar:
10) 1 – 0, Robin Andersson
17) 1 – 1, Johan Blohmé
31) 2 – 1, Nicolai Paradis
86) 2 – 2, Mattias Olsson

Straffläggningen:

Straffskytt SSIF Resultat Straffskytt HIF
2 – 2 Mattias Olsson (miss)
Robin Andersson 3 – 2
3 – 3 Johan Blohmé
Conrad Öster 4 – 3
4 – 4 Johan Sassersson
Eric Norling 5 – 4
5 – 5 Johan Håkansson
Dennis Jürs 6 – 5
6 – 6 Marcus Sassersson
Fredrik Jönsson (miss) 6 – 6
6 – 6 Pontus Palm (miss)
Nicolai Paradis (miss) 6 – 6
6 – 7 Carl Lennartsson
David Jönsson 7 – 7
7 – 8 Gustav Lennartsson
Jim Hansson 8 – 8
8 – 9 Claes Arvidsson
Tomas Gustavsson (miss) 8 – 9


Borrby IF 2 – 1 Smedstorps IF (sammanlagt 7 – 1)

Målskyttar:
46) 0 – 1, Rikard Svensson
54) 1 – 1, Fredrik Olsson
72) 2 – 1, Fredrik Olsson

Rörums SK 2 – 2 Klagstorps IF (sammanlagt 7 – 5)

Liga 06 IF 1 – 2 Bunkeflo FF (sammanlagt 3 – 2)

Askeröds IF 1 – 1 IFK Knislinge (sammanlagt 3 – 3)

Svalövs BK 2 – 2 Ystads IF FF (sammanlagt 5 – 4)

Edenryds IF 1 – 2 FC Österlen (sammanlagt 2 – 7)


Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]