Onsdag, 24 juli, 2024 | Dagens namn är: Jakob |
 
 

HIF klättrar uppåt i sydöstra femman

Mitt i all EM-uppståndelse så var det en aning befriande att komma ner till rötterna igen.

Fina Hamondavallen bjöd på kaffe och korv i skånsk tappning. Plus en match som hemmalaget utan svårigheter vann på ett övertygande sätt. YIF hade inte mycket att sätta emot och verkar fortsätta sin kräftgång i seriesystemet.

Desto ljusare ser det ut för ”de blå” himmapågarna som stadigt avancerar i tabellen. En fjärdeplats efter tio spelade omgångar trodde nog inte många på efter den sjunde omgången, då HIF ”bara” fick oavgjort hemma mot Skivarp. Men tre raka segrar och med den imponerande målskillnaden 12 – 4 så har laget verkligen fått lite arbetsro.

I går kväll sprang man ifrån YIF i första halvlek och smällde in fyra mål av i tur och ordning Johan Sassersson, Kim Blohmé och Jonas Håkansson som gjorde både trean och fyran. Sedan var matchen klar.

hif-yif_img_2058

Niklas Ekstrand framme från sin ytterbacksposition och oroar målvakten.|Foto: Stefan Persson

Ystads IF satte aldrig hemma-målvakten Daniel Andersson på några svårare prov i den andra halvleken. Den forne målsprutan Henrik Nebrelius var alldeles för ensam längst fram och HIF-försvaret hade inga svårigheter att neutralisera honom.

HIF tränaren Magnus Knast var mycket nöjd efter matchen. Framförallt med den första halvleken.

magnus-knast_img_1779_small

Magnus Knast, HIF

– I första halvlek spelar vi en bra fotboll och de skapar i stort sett ingenting. Kanske att vi börjar rulla boll lite väl mycket efter målen, men grabbarna hade det kul därute idag.

Hur var det att gå in i halvtid och ha ledningen med 4 – 0?

– Det är knepigt att ha en så pass stor ledning, säger Magnus. Det blev också en stor skillnad på första och andra halvleken. Den andra är dålig från båda lagen och det är lätt hänt att man som i vårt fall går ner i kvalité när man har fyra måls marginal att gå på.

Är det någon du tycker förtjänar överbetyg och var det någon som saknades idag?

– Jag vill ge hela laget beröm för en gedigen insats och en extra eloge till Isaak Bowers för sitt slit på mitten och till hans fin-fina vårsäsong. Han har gått framåt i spelkvalité väldigt mycket sedan han kom till oss. Det är glädjande att se. Vi saknade Johan Håkansson och Andreas Ekstrand men det ordnade sig ju ändå.

Det är bara att hålla med Magnus när det gäller lagets framgångar. Har sett ett antal matcher med HIF och de kan mycket väl skaka om vilket lag som helst i serien. Kanske Sjöbo IF blir lite för svåra, men av övriga lag går ingen säker.

hif-yif_img_2045

Mattias "Olle" Olsson - som leder HIF:s interna skytteliga i serien.|Foto: Stefan Persson

Nu är det kommunderby på lördag den 16 juni klockan 14.oo på Skillinge IP. Hur ser du på den matchen Magnus?

– Vi räds inte Skillinge, även om vi vet att det är ett bra lag. De har gjort en hel del värvningar av gammalt och nytt och har fått in mycket rutin i laget. Men jag ser fram emot matchen med tillförsikt.

Säger Magnus och ler så där lite lagom klurigt. Givetvis är vi där och bevakar den matchen och hoppas att du också är där. Så slit dig från EM-fåtöljen och kom ut och få lite frisk luft. Har aldrig skadat.


Matchfakta:

 
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]